Radio Simplu

Toate pensiile vor fi recalculate! Vestea momentului pentru milioane de români. Florin Cîțu a spus exact

Vești extrem de importante pentru milioane de români. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a oferit toate detaliile. Toate pensiile vor fi recalculate. Ministrul a spus exact cum va fi aplicată legea pensiilor din 2021.

Vești extrem de importante pentru milioane de români. Florin Cîțu, șeful de la Ministerul Finanțelor, a venit cu noi date. Toate pensiile vor fi recalculate în 2021.

Toate pensiile vor fi recalculate!

România trece prin clipe grele din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă criza sanitară, avem parte și de o criză economică.  Comisia Europeană a dat publicității un raport care arată că deficitul de anul acesta va fi de 10%, în anul 2021 de peste 11%.

Mai mult, datoria publică se îndreaptă spre 50%, iar în 2021 va depăși 60%. În acest context, Florin Cîțu a vorbit și despre posibilitatea de aplicare a legii pensiilor. „Nu luăm în calcul să amânăm aplicarea legii pensiilor și acea calculare.

Noi vom construi un buget pe legislația în vigoare. În același timp, trebuie să vă aduc aminte că bugetul va fi prezentat Parlamentului de guvernul care va fi investit și la 15 zile după investitură. Bugetul il facem noi, dar el va fi prezentat și va fi decizia celor care vor fi atunci în Parlament”, a explicat ministrul.

Florin Cîțu nu s-a oprit aici. „Legea pensiilor este pe legislația în vigoare. Este o procedură, deja a început, știti foarte bine că la Ministerul de Finanțe, începe procedura bugetului pe anul viitor din august cu ordonatorii de credite.

Vom respecta Legea pensiilor din 2021 și toți pensionarii vor primi recalculări. Bineînțeles!”, a confirmat ministrul Finanțelor Publice, potrivit Capital.