Radio Simplu

Tipuri de iluminat: Care este diferența între banda LED RGB și banda LED RGBW?

GALERIE FOTO (5)

Cu siguranță ai auzit de aceste produse electrice și de varietatea lor de folosire până acum. Nu este o surpriză de ce banda LED a devenit atât de populară în ultimi ani ca tip de iluminat LED pentru locuințele moderne. Atât versatilitatea de iluminare, cât și posibilitatea rapidă de montaj, fac dintr-un astfel de produs o variantă eficientă și sigură pentru interior, dar și pentru exterior.

Din moment ce benzile LED au intrat rapid într-un trend ascendent, grație versatilității și eficienței lor din punct de vedere energetic, este momentul să facem împreună o scurtă trecere în revistă a diferenței dintre principalele tipuri de banda LED: banda LED RGB și banda LED RGBW.

Așadar, rămâi în continuare alături de noi, fiindcă în acest articol, vom evidenția principalele diferențe dintre cele două tipuri de benzi LED și te vom ajuta să decizi care este cea mai bună variantă pentru nevoile tale. În plus, dacă rămâi până la final, vei descoperi și de unde poți comanda produse LED pentru interior și exterior la pret bun și cu livrare rapidă. Să începem!

Principalele tipuri de benzi LED

Există multe tipuri diferite de benzi LED, fiecare cu propriile lor caracteristici și modalități unice de utilizare. Spre exemplu, dacă îți dorești să creezi un ambient intim și cald în interior, poți opta pentru varianta clasică de banda LED cu lumina caldă și vei reuși să transpui starea de liniște și calm pe care o cauți după o zi lungă și obositoare.

Pe de altă parte, dacă alegi banda LED RGB, atunci în mod clar îți dorești să animi atmosfera de acasă în culori vibrante. Disponibile într-o varietate de culori, selecția de benzi LED poate fi folosită pentru a accentua orice detaliu dintr-o încăpere.

În plus, benzile LED sunt foarte ușor de instalat și nu necesită unelte sau echipamente speciale. Așa că, dacă ești în căutarea unei opțiuni mai versatile de iluminat locuința cu accente de culoare, poate că ar fi momentul să iei în considerare și banda LED RGB.

Banda LED face parte din categoria de produse care sunt ideale atât pentru utilizare în interior, cât și pentru exterior, întrucât sunt impermeabile și au o durată de viață îndelungată. În plus, benzile LED pot fi ajustate pe tipul de lungime dorită, tocmai pentru a se potrivi oricărui spațiu.

Banda LED și temperatura de culoare

Pentru început, haide să delimităm împreună ce înseamnă temperatura de culoare și cum favorizează un grad de temperatură crearea unei atmosfere intime, în timp ce un altul reușește să îndrepte atenția către sarcina de lucru.

Temperatura de culoare a unei lumini este o măsură gradului de „căldură” sau, dimpotrivă, a celui de „răcire” al unui corp LED. Pentru a măsura temperatura culorii se folosește scara Kelvin. Temperaturile mai scăzute reprezintă culori mai calde (lumina gălbuie cu care te-ai obișnuit de la un bec tradițional), iar temperaturile mai ridicate reprezintă culori mai reci (o nuanță rece-albăstruie).

Poți alege banda LED dintr-o gamă largă de variațiuni ale culorii, de la lumină albă-caldă (aproximativ 2700K) la cea alba-rece (4000K sau mai mult). Există, de asemenea, benzi LED „lumina zilei”, care produc o lumină alb-albăstruie foarte strălucitoare (6000K sau mai mult).

Pe lângă temperaturile clasice de culoare, mai există și celelalte două categorii de benzi LED cu o putere la fel de impresionantă ca gama clasică. Pe de o parte discutăm despre banda LED RGB și, bineînțeles, despre banda LED RGBW.

Cu ajutorul ambelor poți crea o atmosferă confortabilă și relaxantă în interiorul sau exteriorul locuinței tale, însă există o diferență semnificativă între aceste două modele de banda LED. Citește în continuare să descoperi cum diferă cele două tipuri de banda LED.

Banda LED RGB

Banda LED RGB utilizează un LED 3 în 1, creat dintr-un cip roșu, verde și albastru. Acesta poate produce o gamă largă de culori prin combinarea acestor trei nuanțe. Principalul avantaj este că banda LED RGB este flexibilă și se adaptează la spațiul în care urmează să fie aplicată.

Doar cu o telecomandă poți alege sau schimba culoarea LED-urilor RGB după bunul plac. Prin urmare, integrarea unor benzi LED RGB în amenajarea locuinței, reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală oricărui spațiu.

Banda LED RGBW

Banda LED RGBW folosește un LED 4 în 1 care are pe lângă cele trei cipuri (roșu, verde, albastru) și un cip alb. Acest cip poate produce nuanțe calde, reci, cât și intermediare în funcție de ceea ce preferi. Și, mulțumită acționării rapide din telecomandă te poți juca cu nuanțele și intensitatea luminii rezultate simplu și rapid.

Deși banda LED RGB este cel mai comun tip de lumină LED, există și alte variante care pot produce culori diferite. O astfel de variație este banda LED RGBW. LED-urile RGBW emit nu numai cele trei culori primare, ci și lumină albă. Acest lucru permite producerea unei game mai naturale de culori, precum și a unor tonuri mult mai precise.

Ce tip de banda LED alegi pentru locuința ta?

Dacă îți dorești un singur produs care să te ajute să creezi o varietate de stiluri de culoare, atunci o banda LED RGBW ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. În schimb, dacă preferi câte un produs separat pentru fiecare tip de aplicație în parte, îți recomandăm să alegi atât o banda LED clasică pentru iluminare de ambient sau de sarcină, cât și o banda LED RGB dacă îți dorești să aduci un strop de culoare încăperilor casei, ori chiar la exterior.

Pe Electric14.ro găsești o mulțime de variante din care poți alege tipul de banda LED RGB potrivit pentru un iluminat eficient și sigur. În plus, dacă alegi să adaugi in cos banda LED RGB cu acționare prin telecomandă, dispui și de control sporit asupra schimbului de culori și ambientului pe care vrei să îl creezi atât la interior, cât și la exterior.

Comanda acum banda LED RGB pentru a lumina întreaga locuință!

Eficiența tehnologiei LED este de mult lăudată în rândul celorlalte corpuri de iluminat datorită economiei consumului de energie, precum și a versatilității de utilizare, însă pentru a reuși să creezi cu adevărat un ambient deosebit în locuința ta, trebuie să alegi banda LED RGB potrivită.

Descoperă chiar acum gama variată de produse electrice pentru o schemă completă de iluminat a locuinței tale chiar pe Electric14.ro! Ai sute de electrice la dispoziție din care să alegi ceea ce se potrivește nevoilor tale.