Începând să planteze în fiecare zi un copac din 1979, Jadav Payeng a reuşit să creeze o pădure mai mare ca cea din Central Park, New York. Acest om minunat a reuşit să transforme o pustietate într-un paradis tropical unde trăiesc acum 115 animale, elefanţi, rinceri şi tigri.
Paradisul se întinde pe 550 de hectare de pădure. Această insulă a fost distrusă de oameni cu alte interese, dar Payeng a dorit cu orice preţ să îşi readucă la viaţă insula natală. Se pare că a reuşit!
Pentru a proteja natura, un tânăr indian s-a hotărât să planteze un copac în fiecare zi, iar rezultatul a fost că în 37 de ani a crescut o pădure.
În 1979, un tânăr indian a vrut să schimbe lumea. Credea că cel mai bun mod de a face acest lucru era plantând copaci. Voia să aducă umbra pe malurile râului Brahmaputra, în oraşul indian Jorhat, unde, deseori, găsea reptile moarte din cauza lipsei de zone verzi. 37 de ani mai târziu şi-a îndeplinit visul: rezultatul este impresionant!
Într-o zi, a decis să abordeze serviciile oficiale de mediu din zonă, care i-au oferit o mână de seminţe de bambus pentru a le planta. Aparent părea un gest banal, dar pentru Jadav Molai Payeng a fost aproape un dar ceresc.
Zona cea mai secetoasă era o insulă formată în râu, care, fără copaci şi plante, era erodată de curenţi, iar multe animale – în special reptile – mureau din cauza lipsei de umbră.
Implicarea tânărului Jadav a provocat interesul autorităţilor din districtul de Golaghat, astfel că au decis să pună în aplicare un plan pentru a planta 200 de hectare de copaci în zonă, un proiect care a durat 5 ani şi în care Jadav a participat activ.
Dar 5 ani nu au fost suficienţi
Au fost plantate 200 de hectare, dar pentru Jadav Molai Payeng nu era suficient. El a decis să rămână în zonă şi să planteze în continuare copaci, unul pe zi, pe râul Brahmaputra.
37 de ani mai târziu, şi ajuns deja la vârsta de 50 ani, Jadav a lăsat pentru planetă o pădure enormă, cu mii de copaci luxurianţi, a cărei suprafaţă este de aproximativ 700 de hectare, aproape de două ori mai mare ca Central Park din New York.
Pădurea se numeşte Molai, în onoarea lui Jadav
Zona împădurită a schimbat nu numai peisajul local, dar a oprit dispariţia insulei. În plus, zona a devenit un cămin pentru diferite animale, cum ar fi elefanţi, rinoceri, tigri şi altele.
Minunata poveste a acestui om vizionar i-a adus recunoaşterea autorităţilor indiene de mediu şi, în plus, filmarea unui extraordinar documentar, „Forest Man”, aduce omagiu dragostei sale imense pentru natură şi a acţiunilor sale în favoarea naturii, relatează situl web La Red 21.