Radio Simplu

Testări în masă în Marea Britanie. Milioane de persoane urmează să fie verificate

Marea Britanie se numără printre țările din Europa grav afectate de pandemia de coronavirus. Deși au trecut peste șase luni de la debutul pandemiei, cazurile continuă să crească. În acest context, s-a decis testarea în masă a cetățenilor britanici.

Anunțul a fost făcut de Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock. Potrivit acestuia, în spitalele, azilurile şi laboratoarele din Regatul Unit vor fi disponibile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus pe baza ADN şi 450.000 de teste pe probe prelevate prin frotiuri, informează Reuters, citată de agerpres.

Totodată, ministrul a mai subliniat faptul că aceste teste dau rezultate în 90 de minute şi nu trebuie efectuate de personal medical.

”Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19 va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora”, a explicat oficialul.

Tratamente adaptate
O altă măsură luatp în Regatul Unit vizează bolnavii de cancer. Mai exact, Serviciul Naţional de Sănătate a anunţat că va oferi pacienţilor cu cancer tratamente adaptate pentru COVID-19, inclusiv medicamente care nu afectează puternic sistemul imunitar.

Sistemul de sănătate britanic a fost intens solicitat în timpul vârfurilor epidemiei de coronavirus în urma căreia au murit 46.000 de oameni – al patrulea bilanţ ca gravitate din lume conform datelor actualizate de Reuters duminică.