Radio Simplu

Teo, îngrozită de sărăcie! “Nu e distractiv când începi să calculezi în felii de pâine totul – moment prin care eu am trecut”

Nimeni nu-și imaginează că Teo Trandafir, acea Teo care e vedetă a micului ecran de 25 de ani, care a lucrat la toate televiziunile importante și chiar a condus un post TV, a avut afaceri și nu pare a duce grija zilei de mâine, este… îngrozită de sărăcie. Îndrăgita prezentatoare a emisiunii “Teo Show” de la Kanal D a făcut pentru Libertatea dezvăluiri surprinzătoare.

Teo Trandafir, 51 de ani, a avut câteva cumpene în viață și destule piedici – puse de alții, de soartă sau urmare a propriilor decizii. Le-a depășit pe toate și asta a contribuit la imaginea ei de femeie puternică, pe care nu pare s-o clintească, azi, nimic.

Și totuși… îndrăgita vedetă a rămas marcată de greutățile întâmpinate când câștiga puțini bani. Sărăcia de atunci i s-a înșurubat în minte, i s-a strecurat în sânge și reușește s-o paralizeze de frică și azi, deși astfel de vremuri negre nu mai par posibile, în cazul ei.

“Să fii sărac sau bolnav înseamnă să fii o povară pe umerii celorlalți”

“Mi-e frică de sărăcie și de boală. Sărăcia duce la boală și boala duce la sărăcie. Să fii sărac sau bolnav înseamnă să fii o povară pe umerii celorlalți și să ai tot timpul un stres interior care te împiedică să lucrezi, te invalidează. Devii fricos, pentru că ai senzația că starea bună de sănătate, chiar dacă va reveni, va pleca din nou. Și sărăcia e grea, de te gândești la 3 lei și o bucată de pâine; nu este deloc distractiv când începi să calculezi în felii de pâine totul – moment prin care eu, din nefericire, am trecut. Mai bine mori…”, ne-a mărturisit Teo Trandafir, recunoscând că frica de sărăcie îi provoacă uneori stări de anxietate.

De unde i se trage

Perioada cea mai grea din punct de vedere financiar a fost pentru Teo la începutul carierei sale, când lucra cu Mircea Badea la Tele7 abc și amândoi trăiau, conform declarațiilor ei, în sărăcie. Teo avea atunci un salariu modest, pe care-l încasa în plic.

“Aveam salariul de 2.000 de lei, când această sumă nu era mare lucru. Doar că eram plătită în bancnote mici și, la final de lună, primeam banii în plic, alături de fluturașul de salariu. Aveam senzația că am câștigat considerabil. Într-o bună zi, m-au plătit în bancnote mari, aceeași sumă. Patru bancnote. M-am speriat îngrozitor și țin minte că am plâns. Pentru mine a fost o lovitură fantastică. Nu înțelegeam la vârsta aceea că valoarea banilor nu stă în greutatea plicului”, ne povestea Teo anul trecut.