Radio Simplu

Temperaturi de peste 20 de grade in primele zile din martie. Cum va fi vremea in fiecare regiune

Sambata se indreapta vremea si doar prin sud-est mai vin cativa stropi de ploaie, iar dimineata s-ar putea sa fulguiasca in zona Carpatilor de Curbura.

Maximele pleaca de la 3 grade in depresiuni si ating 13 grade in tinuturile sudice.

Cum va fi vremea in fiecare regiune

In Dobrogea si Baragan, atmosfera este schimbatoare, e posibil sa picure trecator, iar temperaturile se mentin peste limitele normale si ajung pe la 10…11 grade. Cerul se degajeaza pe timpul noptii, iar spre dimineata se lasa ceata.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei nu sunt semne de ploaie si se face un pic mai cald decat vineri. Pe la amiaza se vor atinge in jur de 11…12 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina, norii se risipesc si o sa avem o zi insorita, cu temperaturi putin mai ridicate decat ar fi normal la acesta data. Maximele ajung pe la 10 grade, insa la noapte se raceste si temperaturile coboara sub pragul inghetului.

In nordul Transilvaniei si in Maramures sunt conditii de ceata la inceputul zilei, insa mai tarziu se arata soarele si vom avea o amiaza placuta, cu maxime in jur de 6…7 grade. La noapte, se innoreaza din nou.

In tinuturile vestice, prindem vreme frumoasa, desi acum, dimineata e posibil sa apara ceata. Vantul se mentine activ, temperaturile cresc fata de ziua trecuta, iar la noapte incep sa se adune norii.

Si in zona Transilvaniei se indreapta vremea, norii se risipesc, atmosfera devine placuta si doar pe crestele montane vantul mai are unele intensificari. La noapte se raceste, iar in depresiuni se vor atinge MINUS 10 grade.

In Oltenia ne-asteapta o zi frumoasa, cu cer mai mult senin si temperaturi in crestere. Pe la amiaza se vor inregistra in jur de 11 grade, insa la noaptea e posibil sa apara ceata.

In tinuturile sudice se mai aduna norii si s-ar putea sa picure in estul Munteniei.. In ansamblu avem vreme buna si temperaturi usor mai ridicate decat ieri.

In Bucuresti urmeaza o zi destul de placuta, desi se mai innoreaza din cand in cand. Presiune atmosferica va creste, iar maxima va ajunge pe la 11…12 grade..

La munte, acum, dimineata mai sunt ceva fulguielii prin masivele sudice. Mai tarziu prindem soare si vreme frumoasa , dar prin statiuni temperaturile raman modeste.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Prima zi din martie ne-aduce temperaturi ridicate pentru aceasta data si vreme frumoasa, in ansamblu. Doar prin nord sunt ceva conditii de ploaie, insa noaptea urmatoare aduce un nou val de ploi in jumatatea vestica a tarii.

Luni, 2 martie, se face si mai cald, se ating si 19-20 de grade, dar o sa avem si ceva averse prin vest, centru si nord. La munte vine lapovita; in rest avem vreme placuta.

Marti se ating si 22 de grade, sunt valori de aprilie, si domina vremea frumoasa. Pe seara asteptam noi serii de averse prin vestul si sud-vestul tarii, precizeaza stirileprotv.ro.