Radio Simplu

Țeapă la o benzinărie de pe DN1: Plătești pentru motorină, dar primești abur

Un șofer care circula pe DN1 a oprit la o benzinărie din Ciolpani pentru a alimenta, însă a avut o surpriză neplăcută: deși pompa spunea că rezervorul i se umple cu motorină, din pistol nu ieșeau decât aburi.

Suspiciunile conducătorului auto au pornit de la zgomotul bizar pe care îl producea pompa. Într-adevăr, ceva era grav în neregulă. Când a descoperit ce se întâmplă, bărbatul a scos telefonul mobil și a filmat totul.

Deși afișajul electronic indică o alimentare constantă cu combustibil, pe filmare se vede clar cum pistolul eliberează doar aburi. În 20 de secunde, volumul de pe ecran crește de la 12,25 litri la 13,58 litri, deși acest lucru nu s-a întâmplat în realitate. În acest timp, 8 lei s-au dus pe apa sâmbetei.

Clipul video s-a viralizat în Social Media, iar internauții au venit cu explicații în secțiunea de comentarii.

Astfel de cazuri se întâmplă când bazinul este gol. Se cunoaște că bazinul este gol pentru că se eliberează și gazele acumulate în el de la benzină sau motorină și pompa trage aer și gazele din bazin”, scrie un utilizator pe Facebook.

Au fost alimentate bazinele de combustibil, de aceea scoate aer. Am pățit și eu în Rompetrol, angajații amabili, au dat banii înapoi… trebuie doar să anunțati în aceste situații”, spune alt internaut.

Problema a apărut deoarece sistemul de recuperare vapori s-a defectat. În momentul alimentării bazinelor de benzină, gazul ar trebui să se întoarcă în cisternă. La motorină aerul din rezervoare trece prin alt sistem de evacuare cu niște filtre și sonde. Dacă acest sistem se înfundă, aerul din rezervor este împins în pistoalele de la pompe și apare această problemă”, explică altul.