Radio Simplu

Tatal ii canta fetitei inainte de culcare

Dan Fowlks este tatal unei fetite de doar cateva luni pe care pur si simplu o adora.

Barbatul ar face orice pentru a-si vedea fetita fericita si profita de fiecare clipa petrecuta impreuna cu aceasta. In fiecare seara, inainte de culcare, el ii canta micutei, in timp ce aceasta il aplauda cu multa bucurie.

Acompaniat de o chitara, tatal micutei o incanta pe fiica lui cu vocea lui calda si cu chipul surazand.

Atunci cand isi aude tatal interpretand o cunoscuta piesa din repertoriul cantaretului american Booby Darin intitulata «Dream lover», micuta se apropie de tatal sau si danseaza cu o dragalasenie incredibila.

Reactia micutei il amuza terbil chiar si pe taticul sau, care printre hohote de ras isi continua interpretarea.

Este important sa vorbesti cu bebele inca din burtica? Viata in burtica este surprinzatoare si asta ne-o confirma ultimele cercetari stiintifice.

Da, este important sa vorbesti cu el, pentru ca sarcina este cea mai adanca intimitate care poate exista intre doi oameni. Haide sa aflam mai multe.

Bebelusul traieste o viata plina in burtica ta. Studiile din ultimii ne confirma bogatia experientelor lui emotionale.

Miscarile spontane si delicate pe care incepem sa le resimtim din partea lui inca de pe la 10 saptamani, exprima trasaturi timpurii legate de auto-control, de nevoi si de interese.

Spre exemplu, imaginile gemenilor, obtinute cu ajutorul ultrasunetelor, ne arata cum comunica unul cu altul, prin loviturile si imbrancirile repetate.

Uneori, bebelusul protesteaza impotriva experientelor inconfortabile.

Este foarte graitor cum, in timpul interventiei de amniocenteza, bebelusul „ataca” acul invaziv cu pumnuletul inchis, comunicand astfel auto-aparare, afirmare de sine, neplacere si furie pe care, poate, nu le-am fi banuit la el.

Bebelusul din burta reactioneaza la emotiile din mediu

Sistemul emotional al bebelusului este flexibil si se organizeaza in armonie cu experientele din mediul sau.

Cu alte cuvinte, acelasi copil poate fi sanatos si echilibrat emotional, in burta mamei si dupa nastere; la fel cum poate fi tulburat si negativist.

Nu tine numai de gene, ci si de influentele pe care le exercita asupra lui starea noastra emotionala sau certurile cu partenerul.