Radio Simplu

Surpriză uriașă pentru 5 milioane de pensionari. Cât vor crește pensiile până în 2024

În ianuarie 2020, toți membrii Guvernului Orban chiar au crezut că pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii, a declarat luni ministrul Economiei, Virgil Popescu. Dar a venit criza sanitară, o nenorocire asupra întregii omeniri, iar majorarea nu a mai fost posibilă, spune el.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că alocaţiile copiilor vor fi dublate până în 2022 şi că acestea nu au putut fi majorate cu 40% anul acesta din cauza crizei sanitare.

Iar pensiile vor creşte cu 46% până în 2024, a dat asigurări Popescu.

”Nu putem compara mere cu pere”
”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului.

Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci.

Acum am mărit din nou cu 20% alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit.

”A venit această nenorocire asupra întregii omeniri”
Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a declarat luni seară Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

”Pensiile le-am mărit cu 14% în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40%.

Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil.

Cota unică nu va fi desfiinţată
Dar, aşa cum am promis, în 2024 pensiile vor creşte cu 46%”, susține ministrul Economiei.

Popescu a mai arătat că taxa unică nu va fi desfiinţată, fiind un concept liberal:

”Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom ţine de cuvânt”, a declarat Virgil Popescu, conform sursei citate.