Radio Simplu

Spitalul Județean Galați, devenit focar de infecție! Zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi se află într-o situație critică. În cadrul unității medicale a izbucnit un focar COVID-19, după ce 27 de cadre medicale de aici s-au infectat cu SARS-CoV-2. Prin urmare, trei secții au fost închise.

Secțiile de Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1 ale Spitalului Județean Galați au fost închise după ce 27 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Cei 28 de pacienţi neinfectați au fost transferați în alte secţii.

Trei medici infectați cu coronavirus și internați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fucgit noaptea trecută din salon. Este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 și 55 ani, care lucrau în aceeași unitate medicală.

În timpul unui control de la miezul nopții, asistenții medicali de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au sesizat că 3 pacinte au dispărut. Cu toate că spitalul are paznici la toate ușile, nimeni nu își explică pe unde au reușit să fugă.

După lungi căutări de o noapte, cele trei doctorițe au fost găsite cu ajutorul polițiștilor și aduse înapoi la spital. În urma gestului făcut, autoritățile au demarat o anchetă, mai ales că acestea ocupau, cel puțin pe hârtie, locuri în saloanele și-așa supraaglomerate cu bolnavi de Covid-19.

Din verificări a reieșit că ele au părăsit, joi, secția medicală, unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele celor 3 cadre medicale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, conducerea spitalului v-a demara o anchetă.

„Poliţiştii au constatat ca pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în muninicipiul Tg.-Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judeţean Tg.-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta Secţiei Medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.