Radio Simplu

Superbă reîntâlnire între cățel și stăpân

Efectul plecarii stapanului din locul in care se afla cainele sau este similar plasarii intr-un adapost sau intr-o pensiune, pentru o perioada variabila, mai mica sau mai mare. Schimbarea in sistemul social al cainelui este atat de brutala incat ea poate determina raspunsuri de cele mai diverse si dintre cele mai neasteptate.

Toate actiunile sale vor avea un singur scop, indiferent daca inseamna incercari de evadare, distrugeri ale diferitelor obiecte, lipsa poftei de mancare, autoizolarea sau autotraumatizarea, urinari sau defecari necontrolate sau lipsa lor, in mod paradoxal. Scopul final va fi acela de a se reuni si regasi in preajma stapanului, acolo unde se simte confortabil protejat, acceptat.

Exista situatii in care, bietul caine este pedepsit pentru “distrugerile” si “lipsa de bun simt” dovedita in lipsa stapanului. Nu este decat o cale de a spori conflictul existent in psihicul cainelui, el incercand sa ajunga la stapan iar acesta il pedepseste.

In mod paradoxal, unii caini accepta chiar si pedeapsa drept o apropiere de stapanul sau, in final obtinandu-se un raspuns nedorit si anume, cainele va invata ca facand tot felul de “prostii”, in final, chiar daca este dureros fizic, va avea parte de contact vizual si atingere din partea stapanului. Mai ales ca el nu intelege deloc pretuirea ta pentru diferite obiecte, curatenia in casa, cearceaful cel nou sau vopseaua masinii tale. El pune pret pe tine, stapanul lui, prietenul lui, “haita lui”.

5 lucruri pe care câinii le știu despre stăpânii lor

În general, cânii au un așa-zis „al șaselea simț” când vine vorba despre stăpânii lor. Dacă ai o relație foarte apropiată cu animăluțul tău de casă, așteaptă-te să îți intuiască stările de spirit și să se comporte ca atare. Click! îți arată ce știe cățelul tău despre tine.

1. Câinele tău știe întotdeauna dacă ești trist

Atunci când ești deprimat sau dezamăgit, câinele tău va adopta o atitudine submisivă,își va lăsa la o parte jucăriile și este foarte posibil chiar să refuze să mânânce. În majoritatea cazurilor asemănătoare, prietenul canin își va observa stăpânul dintr-un colț al camerei pentru o perioadă, iar apoi va veni și se va așeza lângă el. Mai mult, unii câini adoptă acest comportament și față de străini, nu neapărat numai în relație cu stăpânii, potrivit dognotebook.com.

2. Îți poate simți intențiile

Cățeii au o abilitate specială atunci când urmează să se întâmple ceva neplăcut. De exemplu, câinele tău va ști dinainte atunci când vrei să îi faci o baie și se va ascunde înainte să apuci să dai drumul la apă. Pe de altă parte, el va ști dacă intențiile tale sunt bune, iar ceea ce urmează să faci este spre binele lui. Majoritatea cățeilor se vor supune anumitor procese neplăcute pentru ei, precum tunsul sau tăiatul unghiilor, dacă stăpânul se află în apropierea lui pentru a-i oferi sprijin emoțional.

3. Îți poate simți frica

Câinii au simțul mirosului foarte bine dezvoltat, iar din acest motiv pot simți imediat anumiți hormoni pe care îi secreți. Atunci când ești speriat, eliberezi o cantitate considerabilă de adrenalină, pe care cățelul tău o poate simți și pe care o asociază cu frica sau pericolul. În această situație, acesta va începe să latre pentru a te proteja. În schimb, majoritatea caninilor de talie mică vor acționa invers, adoptând comportamentul stăpânului.

4. Știe dacă ești nervos din cauza lui

Atunci când fac ceva greșit, cățeii realizează numai când stăpânul observă și începe să se enerveze. Este de ajuns să te uiți urât la câinele tău pentru ca el să înțeleagă că ești nervos și să se retragă la locul lui, cu capul plecat și coada între picioare. Totuși, aceștia îți pot simți furia, însă nu înțeleg întotdeauna care este sursa ei.

5. Câinii știu dacă o femeie este însărcinată

Chiar dacă nu există dovezi științifice în acest sens, majoritatea stăpânilor au observat că prietenii lor canini simt dacă o femeie din casa în care trăiesc este însărcinată. Aceștia adoptă un comportament mai atent față de ea și încearcă să o protejeze mai mult decât de obicei. Mai mult, este posibil ca acesta să își pună capul sau să adulmece abdomenul femeii însărcinate.