Radio Simplu

Supa lui Hipocrate – poate curăța rinichii și vindeca bolile de ficat

Majoritatea oamenilor atunci când mănâncă nu se gândesc că pot fi unele preparate care funcționează exact ca niște medicamente care pot trata boli destul de grave.

Astăzi îți vom prezenta o după care este cunoscută drept supa lui Hipocrate. Ea poate trata boli precum cancer, boli de rinichi și boli de ficat. Ca să o pregătești vei avea nevoie de ingrediente simple, folosite și pentru prepararea supelor simple.

Vei avea nevoie de usturoi, 700 de grame de roșii, o rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, câteva fire de pătrunjel. Toacă în primul rând usturoiul mărunt, după ce îl cureți și după ce îl speli. Procedează la fel și cu roșiile, pătrunjelul și ceapa.

Fierbe aceste ingrediente în apă plată, nu în apă de la robinet timp de aproximativ 2 ore. După ce ai obținut supa, filtrează-i lichidul printr-un tifon sau printr-o sită și pune-o la rece în frigider.

Înainte de a mânca o porție de o supă încălzește-o de fiecare dată. Această combinație de ingrediente și timpul necesar pentru pregătire, luate împreună fac ca această supă să fie un adevărat medicament.

Supa lui Hipocrate întărește sistemul imunitar și protejează organismul de multe forme de cancer. Dar nu numai, pentru că este foarte bun și pentru sănătatea ficatului, a rinichilor.

Și în general, dacă vrei un mod de alimentație cât mai sănătos posibil, fără mari cheltuieli sau fără eforturi din partea ta, tot pe supa de legume de poți baza. Datorită vitaminelor și mineralelor vei obține un echilibru nutritiv perfect. Cel mai bine este să o consume mai ales în sezonul rece.

În plus supa de legume îți va da foarte mută energie pe tot parcursul zilei și te va scăpa și de diferite boli. Ca să îți fie mai ușor, poți să alegi legumele tale preferate atunci când acestea sunt în sezon și după aceea doar să le iei din congelator sau din cămară.

Poți să folosești sflecă roșie, dovlecel, țelină, păstârnac, usturoi, cartofi și nu numai. La fel de importante sunt și mirodeniile, nu doar pentru gustul pe care-l dau supelor și mâncărurilor în general.

Fiecare legume în parte conține vitamine, minerale și alte substanțe nutritive, bune pentru sănătate. Iar variantele naturale sunt mai de preferat în fața celor din farmacii.

În plus, fiecare legumă ajută în orice fel câte un organ din corpul uman ca să funcționeze cât mai bine. La fel de eficientă și de sănătoasă este supa din pui. Spre exemplu ea ajută la reducerea simptomelor hipertensiunii arteriale.

Și despre această variantă se știe că este foarte bună mai ales în cazul rpcelilor, de aceea este recomandată iarna. Dar aceasta este la fel de enefică și în cazul bolilor care afectează sistemul cardiovascular.

Specialiștii din Japonia au ajuns destul de recent la concluzia că o anume proteină care se găsește în pielea, țesuturile și ligamentele de pui, ajută la reducerea tensiunii arteriale.

După ce au ajuns la acestă concluzie niponii au început să pună bazele unui medicament pe bază de colagen care să poată trata hipertensiunea. Indiferent de ce supă prepari, te vei alege cu multe beneficii pentru sănătate.