Radio Simplu

Substanta care l-a rapus pe micutul de 4 ani anesteziat la dentist

Propofolul este o substanta anestezica utilizata pe scara larga, dar mai ales in spitalele din SUA si este una dintre substantele care a ridicat si inca ridica foarte multe semne de intrebare pacientilor care o cunosc sub numele de „medicamentul lui Michael Jackson”, deoarece i-a adus moartea.

Ei bine, acest Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale si se administreaza intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a inlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoaca o senzatie de euforie.

De precizat mai este faptul ca aceasta substanta se foloseste numai in spitale, nu si in cabinete stomatologice. Propofolul scade destul de mult tensiunea arteriala si incetineste respiratia, motiv pentru care pacientii care il primesc ar trebui sa fie atent monitorizati.

In mometnul de fata activitatea acelui cabinet a fost complet inchisa, a fost suspedanta de catre DSP. Colegiul medicilor ancheteaza cazul si va vom comunica concluziile noastre. Este clar ca la o prima vedere medicul care nu a facut ce tebuie acolo, dar si parintii ar trebui sa fie responsabili. Sa nu lase pe mana oricui sanatatea copiilor lor.

„In primul rand parintii au incredere in medic si nu intodeauna sunt perfect informati asupra riscurilor si asupra posibilitatilor terapeutice. Este foarte important ca aceste tragedii sa nu se mai repete si vom vedea cum se dau aceste anestzii in cabinet.

Propofolul este un produs foarte puternic, aduceti-va aminte de tragedia care s-a intamplat cu Michael Jackson, tot din cauza unei supradoze cu acest medicament s-a pierdut celebrul artist si acest medicament trebuie folosit numai in cadrul in care pacientul paote fi monitorizat corect.

Absolut, nu este un medicament care poate fi cumparat de oricine din farmacii. Este un produs foarte eficient, dar care tebuie dozat cu mare atentie, mai ales la pacientii pediatrici cu greutate corporala mica”, ne-a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, potrivit romaniatv.net