Radio Simplu

Statul oferă 40.000 de lei românilor care fac reparații în casă! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi acești bani

Puțini știu că pot primi acești bani! Statul oferă 40.000 de lei românilor care fac reparații în casă! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi acești bani:

Persoanele fizice care vor să-și izoleze termic locuința vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului Casa verde plus.

Prin intermediul programului Casa verde Plus, statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, însă numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru pătrat izolat și finisat), care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică. Fiecare solicitant va putea să ceară o singură primă de eficiență energetică, iar eventualele costuri suplimentare, ce vor depăși finanțarea nerambursabilă sau nu vor fi considerate eligibile), vor fi suportate de către acesta.

Cheltuielile eligibile vor cuprinde atât achiziția de produse și servicii, cât și lucrările necesare implementării proiectului, plus taxa pe valoarea adăugată aferentă acestora.

Când intră în vigoare programul, aflaţi pe avocatnet.ro!

CITESTE SI: Amenzi uriașe! Sancțiuni de până la 7.000 de lei pentru cei care fac asta în apartament! Oamenilor nu le-a venit să creadă când au auzit…

O decizie a unui tribunal din Italia ar putea provoca o explozie de procese.

Doi pensionari din localitatea Monfalcone au fost amendaţi pentru că şi-au “agresat olfactiv” vecinii de bloc cu mirosul de peşte prăjit. Sentinţa dată de tribunalul local a fost confirmată de Curtea Supremă de la Roma. Potrivit avocaţilor consultaţi de “La Repubblica”, s-ar putea ajunge la un milion de procese pe an din cauza vecinilor deranjaţi de mirosuri.

Mai precis, Curtea Supremă a decis că mirosul “excesiv” de prăjeală în spațiile comune poate fi considerat infracțiune și este pasibil de amendă între 1.000 şi 1.500 de euro pentru persoanele fizice şi mai mare pentru persoanele juridice. La aceeaşi infracţiune se încadrează şi cei din apartamentele cărora vin mirosuri neplăcute produse de animale, dar şi cei care fac mizerie în spaţiile comune.

Specialiştii în drept spun însă că este greu de probat “agresiunea olfactivă”, deoarece trebuie ca un om al legii să vină şi să constate prezenţa mirosului neplăcut.

Sursa: stirileprotv.ro