Radio Simplu

Stapana si-a luat catelusa de 4 luni la cumparaturi

Zira, o catelusa adorabila de 4 luni din rasa Corgi, se bucura in fiecare zi de atentia pe care stapanii sai i-o acorda.

Acestia incearca sa stea cat mai putin departe de aceasta si tocmai din acest motiv au incercat sa gaseasca tot mai multe centre comerciale in care si catelusa lor ar putea fi acceptata.

Prin intermediul filmuletului postat de stapanii Zirei putem observa bucuria imensa care se citeste pe chipul patrupedei atunci cand se plimba printre rafturile magazinelor.

De asemenea, acest videoclip poate reprezenta un material informativ valoros pentru alti oameni care traiesc in Monterey, California si au adoptat la randul lor un patruped ca si animal de companie.

Vizionandu-l, acestia vor sti care sunt magazinele in care este permis accesul animalelor de companie.

Plimbarea pe care Zira o face alaturi de stapanii sai se dovedeste a fi un succes urias.

Din fiecare magazin in parte aceasta si-a putut alege diferite jucarii, hainute minunate, gustari delicioase, dar mai ales un pat nou extrem de confortabil.

Privind aceste imagini adorabile, vedem ca nu doar noi suntem incantati de o partida relaxanta de shopping, ci si animalele noastre de companie.

Informaţii generale:Rasa Welsh Corgi Cardigan este una dintre primele rase apărute în Insulele Britanice.

Welsh-ul Cardigan a fost adus din Europa Centrală cu mai bine de 3000 de ani în urmă în Cardiganshire, Sudul Țării Galilor.

Au fost aduși de către triburile Celtice, în migrația lor către zona Țării Galilor.

Nu se cunoaște cu exactitate care au fost rasele din care a apărut acest Welsh Corgi, dar se crede că deține influențe puternice ale Teckel-ului și a familiei de Spitz-eri.

Unii iubitori ai rasei consideră că atunci când Vikingii au invadat Țara Galilor, câinii de tip spitz au venit odată cu ei și au fost încrucișați cu originalul Corgi, rezultând astfel o nouă rasă, Welsh Corgi Pembroke.

Cardigans sunt o rasă muncitoare, ajutând fermierii la crescutul oilor și la protejarea fermei de prădători nedoriți.

De asemenea, îi ajutau pe fermieri să ducă vitele la câmp sau la vânzare, fiind catalogați ca fiind niște câini perfecți pentru astfel de îndeletniciri și mai mult, niște buni exterminatori de rozătoare.

Erau atât de iubiți și de respectați, considerându-se a fi vitali pentru prosperitatea fermierilor, încât a fost dată o lege prin care era pedepsită violența asupra lor sau furtul unuia.

Această lege a venit în contextul în care fermierilor li s-a permis să dețină doar câțiva ari de pământ, pe care să îl muncească și să îl îngrădească.

Restul era un teritoriu comun, în care se puteau crește animalele.