Radio Simplu

Specialiștii au explicat care sunt cele mai importante probleme pe care le au femeile care vor să aibă grijă de silueta lor

Andreea Sava a explicat care sunt cele cinci condiții de bază pentru nu avea probleme cu silueta și sănătatea.

”O siluetă frumoasă nu este doar un avantaj estetic. Așa cum am mai spus, dar repet pentru cei care nu au citit, grăsimea este un indicator, de cele mai multe ori, pentru probleme din organism. Lucruri care nu merg bine undeva. Fiindcă grăsimea nu se depune doar sub țesuturi, pentru ca singura noastră problemă să fie aspectul fizic.

Grăsimea se depune și în jurul organelor, îngreunându-le și apoi dereglându-le funcționarea, pe pereții venelor și arterelor, împiedicând circulația sângelui, care duce la neirigarea organelor și a creierului, provocând, iarăși, o funcționare defectuoasă, formarea de cheaguri care se materializează în anevrisme, putându-se ajunge, Doamne ferește, chiar la amputarea membrelor.

Da, acesta este cazul extrem, dar este o realitate. Colăceii din jurul abdomenului sunt cel mai vizibil semn că există grăsime și în jurul organelor”, a scris jurnalista pe blogul personal.

Iată regulile despre care vorbește Andreea Sava:

Hidratarea joacă un rol crucial

Nu obosesc să repet că fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corect. De la cele care formează organele, deci vitale pentru sănătatea noastră, până la cele care formează pielea, adică arătăm mai tineri sau nu. În funcție de activitatea fizică a fiecăruia, organismul are nevoie de mai multă sau mai puțină apă.

Iar băutul apei este un obicei care se educă. Eu îmi încep fiecare zi cu o cană de apă de 400 de ml pe stomacul gol. Știu! Și mie mi s-a părut multă și mi-a fost greu la început. Acum nu mai pot fără ea.

Am uitat să precizez, deși sper că nu mai era nevoie: vorbesc despre apă plată! Nu carbogazoasă, nu sucuri, lapte sau orice altceva. Merg și ceaiurile dar sunt de părere că este nevoie și de apă chioară. Și nu doar eu. Mai mulți specialiști au aceeași părere.

Odihnă suficientă

Somnul este foarte important pentru că organismului îi trebuie un anumit timp pentru a se reface. În întregime, adică și organelor. Un adult trebuie să doarmă 7-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6 dimineața.

Lipsa somnului poate duce și la îngrășare pentru că organismul uman are mecanisme de autoapărare. Când îl privezi de ceva, instinctul este să-și facă provizii. Nu mai vorbim că un program dezordonat duce și la un stil de a mânca la fel de dezordonat.

Nutriție deșteaptă

Mișcarea o poți ajuta cu un regim alimentar sănătos sau acesta poate compensa lipsa mișcării. Insist: mai bine faceți mișcare decât să mâncați sănătos, dacă nu se poate să le faceți pe amândouă. Sportul e cel mai important.

Dacă totuși nu se poate cu mișcare atunci măcar fiți atenți/atente la ce și cât mâncați. Poți fi slab și fără să faci sport, chiar dacă nu vei fi și tonifiat. Și, foarte important, să fii slab(ă) nu este egal cu a fi înfometat(ă). Un om sănătos și frumos îi și dă organismului tot ce are nevoie: adică vitamine și minerale.