Radio Simplu

Soțul ei dispăruse de acasă de 23 de ani. A încercat să afle ce s-a întâmplat cu el, dar în zadar! Într-o zi a primit un telefon care i-a schimbat viața complet! De ce fusese în stare soțul ei

GALERIE FOTO (2)

Pierderea unui om drag te distruge. În timp ce viața ta abia se reconstruiește, simți mereu că ceva lipsește. Nu îți vei reveni curând după ce cineva pleacă de lângă tine, mai ales dacă e vorba de o pierdere subită.

Linda Iseler și Richard Hoagland erau un cuplu adorabil din Indianapolis, Indiana. Oamenii din jurul lor aveau numai cuvinte de laudă la adresa lor, păreau îndrăgostiți ca în prima zi, nu se certau, aveau joburi bine plătite și doi copii minunați. Asta până când Richard a dispărut într-o zi.

Pe 10 februarie 1993, Linda era la muncă atunci când a primit un apel de la soțul ei, Richard, care i-a spus că se simte rău și că s-a dus la spital. Ea i-a spus s-o aștepte, ca să vină să-l vadă, iar el a refuzat. Atunci a fost ultima dată când Linda a mai vorbit cu Richard. Ea a sunat la toate spitalele, încercând să dea de el. N-a reușit, nu era nimeni înregistrat cu acel nume și a intrat în panică totală.

”Nu-și luase nicio haină și era frig afară. Nu-și luase nici haina”. Nu la mult timp după dispariție, autoritățile locale care-l dăduseră deja dispărut, i-au găsit mașina în apropiere de Aeroportul Internațional din Indianapolis, dar nu exista nicio dovadă că bărbatul ar fi călătorit cu avionul undeva.

”Era un tip spontan, un activ și orice făcea, făcea cu drag. Îți era mai mare dragul să stai cu el”, a spus Linda despre Richard.

Neavând nicio evidență, autoritățile au decis să închidă cazul. Linda era șocată, dar și-a continuat viața fără Richard. În vara următoare, cei doi băieți ai ei au primit felicitări de la cineva care le scria că e tatăl lor:

”Poate într-o zi ne vom vedea. Pun pariu că n-o să vă recunosc. A trecut atât de multă vreme! Aveți grijă de mama voastră. Tata”

Și asta a fost tot.

Linda s-a chinuit cumplit să-și crească copiii singură. Și-au pierdut casa, mama Lindei a început să-i ajute și ea cu bani. În același timp, a devenit suspectă în cazul dispariției bărbatului.”Poliția m-a interogat continuu. Spuneau că e posibil ca el să fi fost implicat în trafic de droguri, iar eu habar n-aveam de așa ceva.”

I-a luat 10 ani, dar într-un final, femeia s-a pus pe picioare. S-a recăsătorit și părea că totul îi merge bine, când, după 23 de ani de când nu mai auzise nimic de fostul soț, a primit un apel telefonic care i-a schimbat viața complet, oferindu-i răspunsurile pe care le căutase în zadar.

Un tip din Florida, Anthony, făcea cercetări despre arborele său genealogic pe internet, când a descoperit ceva foarte dubios. Unchiul său, Terry, murise în 1991, dar când i-a căutat numele, a descoperit că cineva se folosea de numele unchiului decedat, căsătorindu-se. Știa că e imposibil una ca asta, așa că a cerut ajutorul poliției.

Se pare că Richard și-a părăsit familia și a zburat spre Florida pentru a se ascunde. Apoi a închiriat o cameră de la tatăl lui Terry. Richard aflase despre moartea lui Terry și i-a furat actele de identitate. Apoi s-a mutat în Florida, s-a căsătorit având numele de Terry și avea chiar și un copil cu noua soție. Acum, Richard e dat în judecată pentru furt de identitate.