Radio Simplu

Avea 90 de ani, era din Arad și conducea ditamai afacerea. Să-ți mai spun? Avea chiar și șofer personal și o mulțime de clienți. Toți se înghesuiau să cumpere de la el. Incredibil cu ce se ocupa bătrânul

GALERIE FOTO (2)

Revenind în trecut, în inima Aradului, se găsea un nume venerabil printre florari – Weil Alois. În ciuda aproape 90 de ani ai săi, el era ancorat în pasiunea sa, refuzând să se retragă din meserie. Continua să conducă afacerea familiei cu o determinare care inspira respect, asemenea unui stejar bătrân ce rezistă vânturilor timpului.

Weil Alois, cunoscut drept cel mai bătrân florar din Arad, își îndeplinea îndatoririle cu o energie ce părea a defia timpul. Înființată în anii ’20 de tatăl său, afacerea familială încă strălucea sub îngrijirea sa atentă. Pe strada Gladiolelor, acolo unde se afla locuința sa, se simțea prezența lui ca o amintire vie a trecutului și a tradiției.

Cu ochii strălucitori și mâinile muncite de zeci de ani în serele sale, Weil Alois era un monument viu al muncii asidue și a devotamentului față de florile pe care le cultiva. În urmă cu trei sferturi de secol, el își descoperise pasiunea pentru această artă a naturii, urmându-i tatălui său într-o călătorie ce avea să definească o viață întreagă.

De-a lungul decadelor, serele sale de pe domeniul familial găzduiseră sute de mii de flori delicate, însuflețind piețele și florăriile din întreaga țară. Cu un simț al prețului și al valorii, el continua să ofere bucurie clienților săi la prețuri accesibile, deși costurile întreținerii serelor erau în creștere constantă.

În ciuda vârstei sale înaintate, Weil Alois nu se lăsa pradă oboselii sau rutinei. Cu un optimism molipsitor, el își conducea afacerea zi de zi, fiind atât administratorul firmei, cât și propriul său șofer. Fiecare zi era o nouă oportunitate de a împărtăși frumusețea florilor sale cu lumea.

Și în ciuda provocărilor, fie că erau aduse de vremea nefavorabilă sau de fluctuațiile pieței, Weil Alois rămânea ancorat în pasiunea sa. Importând bulbi din țara celor mai renumiți cultivatori de lalele, Olanda, el aducea în grădinile și parcurile din România culorile vibrante ce încântau inimile celor ce le admirau.

Cu fiecare primăvară ce se ivea, Weil Alois demonstra că nu doar cultiva flori, ci și împlinise o viață întreagă de sacrificiu, pasiune și dedicare față de frumusețea naturii. Bătrânul a murit la 94 de ani în 2022.