Radio Simplu

Soldații zburau cu elicopterele deasupra junglei caniculare când au văzut un punct mic alb, când s-au apropiat și-au dat seama că au descoperit ceva uriaș! Ce au găsit a lăsat lumea fără cuvinte, uite ce stătea acolo de peste 30 de ani

Papua Noua Guinee este un loc uimitor care include mai multe insule și ecosisteme. În acelșai timp acest loc reprezintă și casa a mai multe animale și plante rare. Dar unele părți ale țării au rămas încă neexplorate, tocmai de aceea păstrează multe secrete.

În anul 1972 soldații dintr-un grup de elicoptere australiene au zărit ceva foarte mare în timp ce zburau deasupra junglei din Papua Noua Guinee. S-a dovedit a fi un avion de război din cel de-al Doilea Război Mondial, acesta stătuse acolo timp de 30 de ani.

Imagini ale descoperirii au început imediat să circule în presă, și avionul a început să fie cunoscut sub numele de ,,Fantoma din mlaștină”. Din păcate s-a dovedit imposibil pentru istorici să ajungă la avion, dar totul s-a schimbat în anul 2006, atunci când operația de salvare a fost încheiată cu succes. Fantoma din mlaștină era în stare perfectă din cauza factorilor de mediu unde aterizase. Apoi această piesă uimitoare a istoriei aviației internaționale s-a întors în SUA.