Radio Simplu

Sfaturi de la formatorii personali pe care psihologii le consideră periculoase

Formatorii personali sunt o șansă perfectă de a face schimbări în orice domeniu al vieții. Dar s-a dovedit că sfaturile lor nu sunt prea eficiente. Ba chiar rezultatele lor sunt periculoase pentru sănătatea psihică. Ca să nu ajungi voctima acestor formatori spihologii recomandă să fii foarte atent la toate sfaturile date de aceștia. Am ales 7 dintre cele  ai populare idei cu care formatorii atrag clienții naivi.

1. Vizualizează-ți visul
Cel mai îndrăgit sfat al formatorilor ne învață să ne imaginăm că deja avem ce ne dorim. Acest lucru înseamnă că trebuie să-ți dorești lucrul respectiv cu toată ființa, să te gândești mereu la ea, și să-ți imaginezi în fiecare zi rezultatele ei. Acest lucru o poate transforma într-o obsesie. Renunță la fantezii și gândește-te ce ai putea face în mod real pentru visul tău. Acțiunile mici te vor apropia mai mult de visul tău decât visele inutile.

2. Fii fericit în fiecare minut din viața ta
Formatorii sunt convinși că un om de succes e tot timpul fericit. De aceea în timpul cursurilor aceștia fac o atmosferă foarte relaxată, ca după ce pleacă de acolo, participanții să ducă mai departe starea de bine. De fapt, nu e neapărat ca fericirea să persiste zilnic. Lasă-te să simți și lucruri negative. Nu ți le ascunde, ele sunt la fel de necesare ca cele pozitive.

3. Stabilește scopuri mari
Acesta este un alt crez al formatorilor de personalități. Și noi facem ce ne spun ei, doar nu vrem să ajungem niște ratați. Abdomenul plat, telefon de ultimă generație, casă mai mare și lista poate continua. Setează-ți scopuri reale. Întreabă-te dacă ai într-adevăr nevoie de așa ceva. Pentru că de cele mai multe ori încercăm să le fim altora pe plac.

4. Depășește obstacolele cu puterea voinței
Înțelepciunea specialiștilor în personalități spune că orice obstacol tebuie depășit cu îndârjire. nu contează ce și cât vei pierde, important e să le demonstrezi celor din jur că nu ești slab. Uneori cea mai bună soluție e să nu te opui, ci să accepți situațiile așa cum sunt.

5. Înconjoară-te doar de oameni de succes
Ca să devii mai bun trebuie să socializezi cu oameni care sunt mai buni decât tine ca să te tragă după ei. Cu acest sfat specialiștii deformează total relațiile interumane. Legăturile se formează datorită intereselor comune. Dacă vei petrece timp cu anumiți oameni doar pentru că aceștia sunt de succes, vei trăit doar cu iluzia de prietenie.

6. Ești făcut să cucerești lumea
Scopul fiecărui curs desfășurat de către formatorii de personalitate este să arate cât de nelimitate ne sunt șansele în viață. Ni se induce că avem lumea la picioare, prin exemple concludente. Dar anume aceste exemple ne fac să devenim altcineva. Lumea nu trebuie cucerită, ea trebuie făcută mai bună. Poțți începe de la tine și de la cei dragi.

7. Ieși din zona de confort
Această frază a devenit atât de populată, mai ales printre adolescenți. Se crede că succesul stă dincolo de acea zonă de confort. Adică în situații de stres și necunoscut. Bineînțeles, într-un oraș nou vei face tot ce poți să nu ajungi în situații dificile. Dar aceasta nu e neapărat ceva pozitiv. Zona de confort e acolo unde te simți tu bine, fără să schimbi ceva. Ieși din ea, dar întoarce-te, ca să-ți salvezi sănătatea psihică.