Radio Simplu

Semne subtile ale bolilor renale

Multi oameni pot avea boli renale, fara sa stie lucrul acesta. Exista cateva semne subtile la care trebuie sa fii atent. Daca le observi, cel mai bine ar fi sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba si pentru a lua masuri.

Cateva semne subtile ale bolilor renale
1. Gust metalic in gura. Toxinele pot sa apara in corp din cauza faptului ca rinichii nu mai functioneaza cum trebuie. Acestea pot fi responsabile pentru gustul metalic din gura sau pentru respiratia neplacuta. Unele persoane chiar au senzatia ca si mancarea incepe sa aiba acel gust metalic.

2. Greata sau voma. Daca acumulezi multe toxine in corp, atunci apar greata sau voma. Este modul prin care corpul tau incearca sa scape de toxine. Greata poate duce la lipsa poftei de mancare si, astfel, la pierderea unui anumit numar de kilograme.

3. Nevoia de a merge deseori la baie. Rinichii produc urina. Asa ca, daca mergi la baie mai des sau poate chiar mai rar decat de obicei, acesta ar putea fi un semn ca poti avea o boala renala. Unele persoane simt nevoia falsa de a urina. Pe de alta parte, unele persoane care au probleme renale urineaza mai mult decat de obicei.

4. Schimbari ale urinei. Pe langa faptul ca poti merge mai des sau mai rar la baie decat de obicei, poti observa si anumite schimbari ale urinei. Spre exemplu, ar putea contine sange. Sau ar putea fi mai inchisa la culoare sau, din contra, mai deschisa la culoare decat in mod obisnuit.

5. Fata sau picioare umflate. O alta functie a rinichilor este aceea de a elimina lichidele in exces din corp. Daca nu mai fac lucrul acesta, atunci se pot acumula fluide la nivelul fetei, la nivelul picioarelor sau mainilor.

6. Oboseala. Cand rinichii functioneaza asa cum trebuie, nu apar modificari ale globulelor rosii. Daca apar astfel de modificari, un motiv ar putea fi bolile renale. Si, astfel, pacientii se pot confrunta cu anemia, oboseala, sau senzatia ca le este frig sau ca nu mai pot respira asa cum trebuie.