Radio Simplu

Se prefigurează un nou cutremur financiar în România: Toți românii sunt vizați

În acest moment, în România se conturează o nouă piață în industria asigurărilor. Este vorba despre asigurările de sănătate. Cristian Roșu, vicepreședintele ASF, a tras un semnal de alarmă privind acest tip de asigurare.

Oficialul a a atras atenția asupra pieței de asigurări de sănătate, care trebuie să fie construită de la bun-început într-un mod corect, pentru că altfel există pericolul de a fi construită haotic, ca piața asigurărilor RCA.

Reamintim faptul că piața asigurărilor din România a fost zguduită relativ recent de unul dintre cele mai mari falimente din istoria recentă, și anume falimentul Astra Asigurări.

”Discuția este doar dacă asigurările de sănătate pot să sprijine și să dezvolte sistemul public și cel privat, prin investițiile pe care le pot face societățile de asigurări la modul indirect. Trebuie să fim foarte atenți la modul cum se va dezvolta și cum va evolua această piață a asigurărilor de sănătate, pentru că, în funcție de felul în care o vom construi de la început, vom avea o piață solidă și corectă. Altfel, o vom dezvolta haotic și vom face o nouă piață a RCA-ului, de data aceasta în zona asigurărilor de sănătate”, a declarat Cristian Roșu.

”Acest lucru nu se va întâmpla tărziu, ci în câțiva ani”, a completat el.

„Trebuie să evităm acest lucru,” a precizat oficialul.

Vicepreședintele ASF a mai explicat faptul că românii vor trebui informați corect cu privire la asigurările de sănătate, astfel încât în momentul în care are loc un eveniment să nu mai existe diferența dintre așteptările clienților și realitatea prezentată în contract, din cauza faptului că nu au citit contractul.

Oficialul organismului de reglementare în domeniul asigurărilor a mai precizat că anul trecut piața asigurărilor a ajuns la un nivel de 11 miliarde de lei prime brute subscrise.