Radio Simplu

Se închid granițele acestei țări. Au interzis! Decizie de ultimă oră

Se închid granițele acestei țări. Aceste persoane nu mai au voie să pătrundă în interior. Decizia a fost luată în contectul în care virusul din China face ravagii.

Australia își închide granițele. Statul a luat hotărârea de a interzice, începând de sâmbătă, intrarea pe teritoriul său a tuturor persoanelor nerezidente care sosesc din China, măsură luată ca parte a eforturilor de luptă contra epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

„Doar cetăţenii australieni, rezidenţii australieni, tutorii legali şi soţii sau soţiile acestora” vor primi permisiunea de a intra în ţară dacă sosesc din China, a anunţat premierul australian Scott Morrison. „Persoanele care revin în ţară vor trebui să respecte o perioadă de izolare de 14 zile”, a adăugat acesta.

Vineri, Spania a confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus după ce un bărbat a fost diagnosticat pe insula La Gomera din Canare.

Pacientul face parte dintr-un grup de cinci persoane, luat sub observaţie pe insulă şi izolat joi după ce s-a descoperit că unii dintre ei au intrat în contact cu un bărbat german diagnosticat cu virusul, a declarat ministerul.

Ministrul sănătăţii Salvador Illa va conduce o reuniune ministerială sâmbătă pentru a discuta răspunsul Spaniei în faţa acestei epidemii izbucnite în China şi care a infectat peste 10.000 de persoane şi a ucis peste 200 în întreaga lume.