Radio Simplu

Se dau bani pentru mii de români. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a-i primi

Se dau bani pentru mii de români. Anunțul a fost făcut chiar de europarlamentarul Rareș Bogdan. Este o victorie foarte importantă pentru țara noastră.

Liberalul a anunțat o victorie uriașă obținută de colegii săi din Parlamentul European. Este vorba despre o primă de instalare de până în 100.000 de euro pentru persoane peste 40 de ani care doresc să se stabilească la țară și au competențe pentru a fi șef de exploatație. dar și despre sprijinirea cu 50 mil. euro a fermierilor afectați de pesta porcină africană, inclusiv cei din România.

”Iată o oportunitate fantastică, sunt foarte mândru de colegii mei din Parlamentul European! Avem o victorie românească pe care luptăm la baionetă să o definitivăm. Un amendament votat în Comisia AGRI (inițiat de colegul liberal Daniel Buda) prevede o primă de instalare de până în 100.000 de euro pentru persoane peste 40 de ani care doresc să se stabilească la țară și au competențe pentru a fi șef de exploatație. Consider că e o oportunitate nu doar pentru cei din țară, dar și pentru frații din Diaspora!
Povestea asta face parte din ceea ce, în cadrul Politicii Agricole Comune, e trecut în Pilonul 2 (Alocări pentru Dezvoltare Rurală). Urmează negocieri, dar există șanse mari ca amendamentul să treacă de plen. Vă țin la curent!

UPDATE: Plenul P.E. a votat sprijinirea cu 50 mil. euro a fermierilor afectați de pesta porcină africană, inclusiv cei din România. Amendamentele au fost depuse de europarlamentarii PNL Siegfried Mureșan, Mircea Hava (membri în Comisia pentru Bugete), Daniel Buda și Dan Motreanu (membri în Comisia AGRI). Precizare: Aceasta este poziția Parlamentului European asupra Bugetului UE pentru anul 2020.”, a scris liberalul pe Facebook.