Radio Simplu

Se dau bani de la stat pentru aproape 400.000 de romani! Intra in conturi pana pe 30 noiembrie

Pana in data de 30 noiembrie aproape 400.000 de romani vor primi bani in conturi de la stat.

Mai exact este vorba despre 390.000 de fermieri romani, care vor beneficia de plata in avans a subventiilor pentru agricultura.

Banii vor putea fi folositi pentru pregatirea culturilor de toamna si pentru pregatirea noului an agricol.
Suma totala se ridica la aproape 440 de milioane de euro.

„Am inceput la timp plata subventiilor pentru fermieri, asa cum ne-am angajat. In doar trei zile, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a reusit sa autorizeze plata a aproape 440 de milioane de euro, bani transferati in conturile a 390.000 de fermieri.

„Banii sunt necesari pentru pregatirea culturilor de toamna si a viitorului an agricol. Am asigurat fonduri astfel incat, pana la finalul lunii noiembrie, peste 1,4 miliarde de euro sa fie platiti fermierilor sub forma de avans”, a declarat premierul Romaniei, Viorica Dancila.

 

 

Cum sunt prinsi soferii care folosesc telefonul! Metodele ingenioase ale politistilor

La mai bine de o săptămână, de când a intrat în vigoare legea care a dublat amenzile pentru cei care folosesc telefonul la volan, poliţiştii fac un prim bilanţ.

Doar în Bucureşti au dat peste 250 de amenzi, iar 8 şoferi au rămas fără permis. Controalele sunt în continuare intense, iar cei mai de temut sunt agenţii pe motociclete, care se strecoară pe lângă maşini fără să fie observaţi, relateaza stirileprotv.ro

Cum sunt prinsi soferii care folosesc telefonul! Metodele politistilor

În timp ce maşinile sunt în mers, motociclistul le depăşeşte uşor şi verifică din priviri fiecare şofer în parte

Este metoda cea mai usora pentru poliţiştii, care trebuie neapărat să suprinda şoferul greşind în timp ce este în mişcare. Reuşesc însă să dea amenzi şi poliţiştii aflaţi pe loc.

De la intrarea legii în vigoare, în Capitala au rămas fără permis opt şoferi, din această cauză. Pe lângă faptul că au fost prinşi că atingeau telefonul, cea mai frecventă greşeală depistat de poliţişti a fost „neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.”, potrivit aceleiasi surse.

Sunt greşeli care merg mână-n mână. Cum şoferul este cu privirea în telefon nu mai are cum să se asigure atunci când trece de pe o bandă pe alta. Mare atenţie, nu doar telefonul vă poate aduce probleme la volan, ci şi tabletele, ceasurile inteligente sau dispozitivele GPS.