Radio Simplu

S-a aflat! Secretul bine ascuns al lui Carmen Iohannis! Doar cei apropiați știu adevărul:

Klaus şi Carmen Iohannis au împlinit deja 30 de ani de căsnicie, anul trecut. Care este secretul reuşitei acestui mariaj şi ce element a contat foarte mult pentru actualul şef al statului la soţia sa?

Deşi este o prezenţă destul de discretă în spaţiul public, Carmen Iohannis, soţia actualului preşedinte al României, este o persoană foarte apreciată şi iubită de mulţi români. Cum a început însă povestea de iubire dintre Klaus şi Carmen Iohannis?

În urmă cu ceva timp, şeful statului povestea cum a început relaţia dintre cei doi: s-au cunoscut în timpul liceului şi s-au plăcut imediat. Au avut o relaţie timp de şapte ani, iar Klaus Iohannis a mers chiar la cursuri de dans alături de Carmen, în perioada liceului. Au fost însă şi alte pasiuni comune care i-au apropiat, precum drumeţiile şi şcoala.

“Adevărata mea dragoste este soţia mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, povestea Klaus Iohannis. Cei doi sunt căsătoriţi din anul 1989.

“Eu aici mă simt acasă (…) fac parte din acest popor”
Preşedintele a făcut şi o mărturisire mai intimă: el spune că a contat foarte mult că soţia lui este româncă, pentru că asta dovedeşte că se simte acasă în România, că face parte din acest popor.

“A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, mai spunea Klaus Iohannis.

Şeful statului a recunoscut şi care a fost secretul reuşitei căsniciei lor, recunoscând totodată că poate nu ar fi ajuns în poziţia în care este acum fără sprijinul lui Carmen Iohannis: “Soția mea este sprijinul meu și secretul unei căsnicii fericite este să îţi iubeşti partenerul şi să îţi doreşti să mergi lângă el.”

Nu a fost întotdeauna uşor să-şi menţină relaţia. Preşedintele povestea că, după terminarea facultăţii, a primit un post de profesor de fizică la 60 km de Sibiu şi de multe ori trebuia să străbată această distanţă pentru a o revedea pe aleasa inimii sale. Apoi, a fost şi faptul că nu au putut avea copii, însă Klaus Iohannis spune că el şi soţia sa au fost puternici şi au reuşit să depăşească şi acest moment greu al vieţii lor: “Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare.”