Radio Simplu

Controale în Capitală! Poliția s-a mobilizat. S-au dat amenzi colosale

A fost prăpăd în Capitală noaptea trecută. Polițiștii au făcut o mobilizare fără precedent. Mai mult de 100 de persoane au fost amendate, iar suma este una colosală. Ce au descoperit oamenii legii?

Brigada Rutieră informează că în urma verificărilor făcute, au fsot date 121 se sancțiuni contravenționale în valoare de peste 81.900 de lei. Potrivit sursei citate, mai multe persoane au fost surprinse sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reținute 29 permise de conducere: 18 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 5 pentru infracțiunile constatate și 6 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Tot în timpul acestor controale, oamenii legii au întocmit 5 dosare penale: două pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, două pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Ce au descoperit polițiștii
În cazul unui șofer în vârstă de 33 de ani, depistat la intersecția Bd. Nicolae Grigorescu cu Str. Constantin Brâncuși, polițiștii au descoperit că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul unui autovehicul în vârsta de 22 de ani a fost depistat la intersecția Bd. Nicolae Grigorescu cu Str. Constantin Brâncuși, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt caz notat de oamenii legii a fost cel al unui conducător auto în vârstă de 27 de ani. Acesta a fost depistat la intersecția dintre Bd. Pache Protopopescu și Bd. Ferdinand, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 2 substanțe.

De asemenea, un alt conducător al unui autovehicul în vârstă de 22 de ani a fost depistat la intersecția dintre Bd. Pache Protopopescu și Bd. Ferdinand, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 2 substanțe. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., unde i-au fost recoltate probe biologice, informează Brigada Rutieră.