Radio Simplu

Rețetă prăjitura Greta Garbo

Deserturile care au în compoziție fructe, în orice formă, sunt adevărate delicii și opere de artă.

Le adoră atât copii, cât și adulții. Și în același tempt sunt potrivite pentru orice ocazie. Astăzi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură care este cunoscută sub denumirea de Greta Garbo.

Este genul de desert pe care îl pregătești repede și se mănâncă la fel de rapid. Se face din mai multe blaturi, cu cremă din abundență și are de asemenea un decord savuros.

În plus, nu vei avea nevoie de ingrediente foarte complexe. Merită să îi dai o șansă atunci când nu mai știi ce să pregătești.

Și vei vedea că cei dragi te vor ruga să repeți rețeta.

Pregătește un kilogram și jumătate de făină, 200 de grame de unt, 2 ouă întregi, 250 de grame de smântână mai groasă, 100 de grame de zahăr pudră, 25 de grame de drojdie proaspătă, coaja rasă de la o lămâie și puțină sare.

Aceste ingrediente sunt necesare pentru a obține aluatul. Pentru umplutură va fi nevoie să folosești 500 de grame de marmeladă mai fină, 400 de grame de nuci măcinate, 200 de grame de zahăr.

Decorul va fi compus din 100 de grame de ciocolată preferabil cu lapte, 1 lingură cu frișcă lichidă sau cu smântână și dintr-o linguriță de unt.

Freacă drojdia cu zahărul până când aceasta se lichefiază. Adaugă untul ținut la temperatura camerei.

După aceea adaugă și ouăle și amestecă de fiecare data după ce adaugi alt ou. La final, amestecă foarte bine în compoziție, folosind un mixer.

Toarnă cu grijă toată smântâna, coaja de lămâie și făina. De această data amestecă cu grijă și lasă aluatul să crească. Va avea nevoie de aproximativ 40 de minute pentru acest pas.

Împarte mai apoi aluatul obținut în 4 părți aproximativ egale și după acea, aranjează o hârtie de copt pe care va fi nevoie să întinzi fiecare bucată sub formă de foaie, cu grosimea de jumătate de centimetru.

Ai grijă ca toate foile să fie de aceeași mărime atât între ele, cât și cu tava în care le vei coace.

Dacă vei respecta acest pas vei reuși să pui foile fără ca acestea să se rupă.

Dezlipește hârtiile de pe aluat abia după ce le-ai aranjat fix în tavă. Nu trebuie să îți faci griji pentru că aceasta se va dezlipi destul de ușor.

Mixează nucile împreună cu zahărul vanilat și cu zahărul tos. După aceea împarte compoziția obținută în 3 părți egale.

Unge o tavă cu unt, pune în ea o foaie, unge foaia cu gem sau cu marmeladă, în funcție de ceea ce ai ales, peste aceasta pune puțin din compoziția cu nucă

După aceea pune o foaie nouă, și continua cu restul de umpluturi. Ultima foaie nu trebuie să aibă nimic pe ea.

Lasă tava la cald ca să se odihnească, vreo jumătate de oră și după aceea dă-o în cuptor pentru o oră. Focul trebuie să fie mediu.

Toarnă glazura lucioasă peste ultimul blat, după ce acesta este foarte rece.

Ca să pregătești glazura, pur și simplu ține în cuptorul cu microunde toate ingredientele și amestecă din jumătate în jumătate de minut în ele până când se îngroașă.