Mod de preparare
Este incredibil ce gust poate avea o prajitura cu zero zahar, m-am trezit intr-o dimineata si m-am intrebat ce s-ar intampla daca as incerca sa fac o prajitura cu zero zahar, e mult mai buna pentru sanatate, dar o pot consuma si persoanele ce se afla la dieta sau cei cu glicemia ridicata.
Este foarte simplu, se separa galbenusurile de albusuri (aceastea din urma se amesteca la mixer, este bine sa adaugati un praf de sare inainte sa amestecati) separat, galbenusurile se amesteca impreuna cu praful de copt si o lingura de faina, adaugam abusurile batute si apoi restul de faina, amestecam usor, iar la final adaugam si uleiul.
Punem intr-o tava continutul (sfatuiesc sa folositi hartie de copt pentru manevrare usoara la final) si adaugam fructele taiate marunt, lasam la copt aprox. 15-20 minute, la sfarsit se poate insiropa cu vanilie.
Forma poate fi de tort sau de prajitura se poate orna cu crema sau se poate consuma simplu, este incredibil.
In poze, tortul este gandit pentru o zi de nastere, iar sarbatoritul adora ursuletii de jeleu.
Asadar, am ornat tortul cu crema de vanilie si ursuleti de jeleu, mi-a spus ulterior ca a fost delicios!
Zaharul este demonizat de mai toate regimurile alimentare care propovaduiesc sanatate si longevitate. Cu toate acestea, placerea de a manca ceva dulce ne face de multe ori sa uitam care sunt efectele acestuia.
Tocmai pentru a ajunge la un echilibru, fara a ne priva de dulciuri, dar si fara a ne afecta sanatatea, publicatia Diet Food Nutrition a gasit zece moduri in care poate fi eliminat sau redus zaharul din alimentatie.
1.Cea mai simpla modalitate de a reduce zaharul este sa te uiti la cafea, ceai si cereale. Aici se strecoara, de cele mai multe ori, mari cantitati de zahar, care pot fi reduse fara regrete.
2. Asigura-te ca nu cazi prada „zaharurilor sanatoase”. Nu exista asa ceva – zaharul brun, zaharul nerafinat sau alte varietati care sunt laudate pentru calitatile „sanatoase” nu sunt nici pe departe asa. Corpul tau nu face nicio diferenta intre ele!
3. Fa un efort sa elimini cat mai multi carbohidrati procesati din alimentatia ta. Majoritatea carbohidratilor – painea, pastele, patiseriile, gustarile si prajiturile sunt confectionate din faina si alte ingrediente care se transforma in zahar o data ajunse in organism, aproape la feld e repede ca si glucoza pura.
4. Ai grija la produsele „fara zahar”! Unul din cele mai mari mituri este ca produsele dietetice nu contin zahar. Dimpotriva! Daca unele produse nu contin grasimi, nu inseamna ca nu au zahar – trebuie stiut ca aceste alimente sunt incarcate de zahar pentru a imbunatati gustul altfel fad.
5. Cumpara in functie de culoare! Cu cat cumparaturile tale sunt mai colorate, cu atat mai putin zahar contin – asta inseamna ca ti-ai umplut caruciorul cu mai multe fructe si legume decat cu carbohidrati.
6. Transforma-te intr-un detectiv alimentar. Citeste cu atentie etichetele produselor inainte sa le cumperi. Vei fi uimit cat zahar contin – si ca sa il reduci trebuie sa stii mai intai unde se afla.
7. Ai grija la indulcitorii alimentari. Din nefericire, acestia cresc apetitul pentru carbohidrati si dulciuri, reducand, concomitent, nivelul cromului din organism, un nutrient important pentru metabolizarea zaharului.
8. Invata sa faci calcule. Uita-te la o eticheta si citeste cantitatea de zaharuri continuta. Imparte acest numar la patru si afla astfel cate linguri de zahar vei introduce in organism.
9. Limiteaza consumul de fructe, intrucat acestea contin destul de mult zahar, sub forma de fructiza. Daca vrei sa slabesti nu trebuie sa mananci mai mult de 2-3 fructe zilnic.
10. Elimina sucul de fructe din alimentatia ta. Aceste sucuri sunt zahar pur- nu contin fibre si au foarte putini nutrienti. In schimb, sunt pline de zahar – nu te lasa pacalit de etichetele care spun ca nu ingrasa.