Radio Simplu

Rețeta pentru un chec cu ciocolată făcut în cuptor

Îmi plac foarte mult checurile. Mi se par desertul perfect, sunt uşor de făcut şi bune “ca la mama acasă”. Reţeta asta de chec de ciocolată cu un strat generos de glazură e una dintre cele mai uşoare pe care le ştiu, iar rezultatul e garantat.

E atât de bun şi arată atât de bine, încât poate sta fără probleme la loc de cinste pe orice masă de sărbătoare.

Chec cu ciocolată

Ingrediente

100 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
150 g făină
100 g ciocolată neagră
100 ml lapte
30 g cacao
3 ouă
1/2 plic de praf de copt
1 fiolă de esenţă de rom mentă, migdale sau orice altă aromă vă place
1 praf de sare

glazura

100 g ciocolata neagră
30 g de unt

decor de ciocolată

Mod de preparare

Mixăm untul cu zahărul până obţinem o cremă.

Adăugăm laptele, esenţa de rom şi ouăle pe rând continuând să amestecăm după fiecare pentru a obţine o compoziţie omogenă.

Amestecăm componentele uscate: făina, praful de copt, sarea, pudra de cacao, şi ciocolata rasă pe răzătoarea cu găuri mici şi le încorporăm pe toate în crema de unt.

Turnăm compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiţi la fel ca mine, o formă de silicon, nu este nevoie să folosiţi hârtia de copt.

Coacem checul la temperatură medie pentru aproximativ 45 de minute. E bine să faceţi testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că este bine copt.

Pentru că este destul de fraged, e bine ca mai întâi să lăsăm checul să se răceasca 10-15 minute în forma în care l-am copt şi abia apoi să îl scoatem pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu untul la foc mic şi o turnăm cât încă este caldă peste checul răcit.

Presărăm decorul de ciocolată şi lăsăm să se răcească complet glazura înainte să feliem checul.