Radio Simplu

Renovau casa cea veche, dărâmaseră pereții când au găsit sub podea o cutie mică, frumoasă și prăfuită care ascundea un secret de sute de ani. Nu și-au putut crede ochilor când au văzut ce era înăuntru

GALERIE FOTO (2)

Erika Karner își renova casa în care a copilărit, cea din San Francisco, atunci când muncitorii pe care îi angajase au dezgropat și au scos la iveală ceva incredibil. Când și-a dat seama ce era acolo, Erika a înțeles că trebuia să se facă ceva…

Renovările pot scoate la iveală tot felul de secrete, mai ales dacă casele sunt vechi, și nu poți știi ce este sub pământul de sub ele decât dacă sapi. Există foarte multă istorie în jurul caselor noastre, istorie pe care nu am afla-o niciodată dacă nu o căutăm. Exact asta a făcut această femeie, iar rezultatele căutării ei s-au dovedit a fi incredibile.

Erika a descoperit într-o primă fază ceea ce ea credea că era doar o cutie făcută din lemn și acoperită de mici bucăți din sticlă, ascunsă în pământ. I-a pus pe muncitori să o ia de acolo cu mare grijă și a devenit foarte curioasă, voia să știe originea ei.

Într-o primă instanță nu-și putea nici măcar închipui pentru ce fusese folosită în trecut, nu era ciudat să găsească o astfel de cutie, dar modul în care era cutia decorată făcea ca descoperirea să fie una unică. În cele din urmă a înțeles că acea cutie era de fapt un obiect în care erau depozitate amintirile fostului proprietar, precum fotografii, bijuterii și chiar haine ce i-au aparținut. Potrivit estimarilor initiale, cutia fusese ingropata acolo de mai bine de 120 de ani. Erika nu avea idee cine au fost proprietarii anteriori ai pamantului și nici care era motivul din spatele gestului său.

Curios e și că după mai mult de un secol, cutia era în stare aproape perfectă, se vedea că era realizat cu măiestrie și multă atenție. Acum Erika dorește să afle cine au fost oamenii care au deținut pământul înaintea rudelor sale.