Radio Simplu

Remedii naturale pentru placa dentară și tartru

Igiena orală are un rol extraordinar de important. În cazul în care deja suferi de vreo boală care ți-a afectat dinții nu mai trebuie să suporți acea durere ci să iei măsuri imediate.

Astăzi îți vom prezenta mai multe metode prin care poți să ții la distanță placa dentară sau tartrul și nu numai. Toate aceste variante sunt naturale și nu îți pun în pericol în niciun fel sănătatea dentară.

Este foarte important să te speli pe dinți, de două ori pe zi, să folosești ața dentară, și să mergi în mod regulat la medicul stomatolog. Doar așa vei reuși să ții departe orice problemă de sănătate a dinților.

În momentul în care igiena dentară este neglijată încep problemele ca placa dentară sau ulterior ca tartrul. Această scăpare aparent nevinovată poate deveni în doar câteva luni o problemă de sănătate foarte gravă.

De aceea contează atât de mult să știi în primul rând care sunt măsurile de siranță, semnele și soluțiile pentru toate aceste situații care îți pun în pericol sănătatea dentară.

Dacă îți vei curăța dinții foarte bine după fiecare masă vei reuși în acest fel să reduce tartrul depus de-a lungul timpului pe dinți.

Folosește în primul rând o perie cu dinții cât mai moi, apoi utilizeaz-o cu grijă, fără să forțezi dinții sau gingiile. De asemenea, ai grijă să ajungi peste tot.

Alege dintre toate variantele pasta de dinți care conține fluor. Această substanță, atunci când ajunge pe dinți poate să îi protejeze de carii și de restul problemelor associate cu acestea.

Ar fi ideal ca pasta de dinți aleasă de tine să poată să îți țină sub control și nivelul de tartru de pe dinți. Cu ajutorul acelui produs vei reuși să îndepărtezi tartrul dacă acesta este deja instalat pe dinți.

Compoziția pe care aceste paste de dinți le au permit ca orice bacterie să fie eliminată definitiv de pe dinți.

Dacă nu ai încredere în produse de acest fel, folosește atunci o combinație făcută în casă, simplă și foarte eficientă pentru orice problemă dentară în general.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, de puțină sare și de o perie de dinți.

Amestecă cele două ingrediente și pune puțin din combinație pe o perie de dinți foarte bine umezită.

Periază dinții apoi foarte ușor cu acea pasta și la final clătește-te din abundență cu apă călduță. Apelează la acest remediu în fiecare zi până scapi complet de probleme.

După ce vei reuși să îndepărtezi placa de pe dinți poți folosi bicarbonatul de sodiu doar o data pe săptămână.

Sarea și bicarbonatul funcționează atât de bine pentru că ele împreună reușesc să funcționeze ca un produs antibacterian.

De asemenea, gelul de aloe vera este la fel de eficient, folosit alături de o perie mai tare. Vei avea nevoie de o lingură de gel din aloe vera, de 4 linguri de glicerină vegetală, de 4 linguri de bicarbonat de sodiu, de 10 picături de ulei esențial de lămâie, de 1 cană de apă.

Amestecă toate ingredientele pentru a obține o pastă omogenă. Periază dinții apoi cu acest mix. Clătește apoi foarte bine pentru a scăpa de restul de pasta de pe dinți.

În acest caz va fi nevoie să apelezi la acest remediu până atunci când placa va începe să cadă ir apoi doar de 3 ori pe săptămână ca să scapi complet de problemă.