Radio Simplu

Reguli de etichetă pe care femeile ar trebui să le respecte

De obicei oamenii judecă fără să știe foarte multe detalii despre cei pe care îi cunosc. Bineînțeles, este și vina celor care ajung subiecte de discuții, pentru că și ei dau destul motive de bârfă.

În cazul în care îți dorești să fii un om respectat și apreciat de cei din jur ar fi bine să respecți un set de reguli simple. Așa vei reuși să eviți și criticile celor din jurul tău.

Dacă ai suferit de pe urmă vorbelor aruncate în vânt, să știi că ar trebui să te schimbi, ca să nu repeți acele situații destul de deranjante.

Atunci când tu ești cea care propune ieșirea în oraș, va fi nevoie să fii pregătită să plătești consumația sau biletele și tot ce e nevoie. Când vrei ca fiecare să se ocupe de partea lui, trebuie să sugerezi să mergeți în oraș.

Chiar dacă ești genul de femeie independentă, totuși atunci când un bărbat vrea să-și asume toate cheltuielile trebuie pur și simplu să accepți, pentru că această atitudine este de bun simț.

Este recomandat ca atunci când mergi în vizită la cineva să anunți în prealabil și să aștepți acordul gazdei pentru vizita ta. Dacă tu ești gazda luată prin surprindere, trebuie să te scuzi și să te schimbi în haine decente, dacă este cazul, desigur.

Telefonul mobil sau alte dispozitive din această categorie, trebuie să stea în buzunar sau li mai bine în geantă, nici într-un caz pe masa, în văzul tuturor.

Nici nu contează ce marcă este telefonul sau prețul pe care îl are, dacă îl ții la vedere interlocutorul tău se poate simți prost.

Pentru că are impresia că nu este suficient de interesant pentru tine, spre deosebire de telefon, pe care îl ții sub ochii tăi ca să îl verifici dacă e cazul. Atunci când ești în oraș și partenerul tău de discuție întâlnește pe cineva cunoscut și stă să schimbe câteva replici, frumos să saluți și tu.

Când știi din start că nu vrei să mergi la o anumită întâlnire, din diferite motive, cel mai bine este să anunți din start. În acest fel vei scuti ambele părți de resurse pierdute. În zilele noastre, pe timpul verii, majoritatea localurilor sunt asigurate cu aer condiționat.

Așa că dacă ți se face cald, roagă pe cineva din personalul restaurantului să pornească aparatul. Nu îți face răcoare cu șervețelele de pe masă sau cu alte obiecte.

Dacă îți place să mănânci sushi trebuie să știi că bărbații au voie să mănânce cu mâna, în timp ce femeile trebuie să folosească neapărat bețișoarele speciale. Încearcă să porți doar discuții urgente și necesare la telefon.

Dacă vrei doar să stai la depănat amintiri sau la făcut planuri cu cineva, mai bine ieșiți la o cafea. Indiferent de cât de rău se poartă cineva cu tine, nu răspunde nimănui cu aceeași monedă. Fii demnă și calculată.

Nu vei obține nimic bun dacă vei alege să cobori la acel nivel. Există niște informații pe care e necesar să le păstrezi doar pentru tine: vârsta ta, atmosfera din familie, situația financiară, religia pe care o ai, starea de sănătate.