Radio Simplu

Prăjitură cu măr și budincă de vanilie

Majoritatea gospodinelor au anumite rețete preferate pe care le fac de foarte multe ori și totuși nu se mai satură de rezultatul final. Dacă încă nu ai un asemenea preparat favorit, îți vom prezenta astăzi o rețetă de prăjitură cu mere și cu budincă de vanilie pe care o va îndrăgi orice o va gusta.

Va fi nevoie să faci blatul pentru ea, dar și crema, care este absolut delicioasă. Blatul va fi făcut din 200 de grame de untură de porc sau margarină special pentru prăjituri, 500 de grame de făină, un pic de sare, 200 de grame de zahăr, 1 ou, 2 linguri cu smântână, 1 plic cu praf de copt.

Umplutura va fi făcută și 4 linguri cu griș, 6 mere mai mari, 1 litru și 200 de mililitri de lapte, 3 pachete cu budincă de vanilie, 9 linguri cu zahăr. Amestecă untura cu făina, după aceea adaugă și restul de ingrediente pe rând și începe să frămânți aluatul.

Dacă l-ai modelat și e prea tare, pune în el un strop de smântână, dar ai grijă să nu iasă foarte moale. Când ai terminat să-l frămânți, învelește-l într-o folie alimentară și pune-l la rece în frigider pentru aproximativ o oră.

Separă aluatul în 2 părți egale și mai apoi întinde doar una dintre foi pe care va fi nevoie să o pui într-o tavă pentru copt, după ce ai pus niște hârtie de pergament în ea.

Ai grijă atunci când întinzi foaia pentru că aceasta poate să se rupă foarte ușor. Pune peste aluat grișul sub formă de ploiță, după aceea spală, curăță și taie merele felii și aranjează-le uniform peste griș.

Ia budinca, zahărul și laptele și fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce aceasta va fi gata o poți turna peste stratuldin merele feliate. Întinde cu un sucitor și cea de a doua parte de aluat și după aceea, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit tai-o în fâșii pe lung.

Aranjează-le frumos peste stratul cu budincă. Dă apoi tava la cuptorul încins la temperatura de 180 de grade pentru jumătate de oră. Când prăjitura s-a răcit complet poate fi decorate cu puțin zahăr pudră și după aceea, tăiată.

Dacă ești o persoană care prefer mai multe produsele făcute în casă, atunci poți să renunți la budinca la plic și să o pregătești chiar tu. Pentru aceasta vei avea nevoie de 135 de grame de zahăr, 50 de grame de făină, 3 ouă bătute, 500 de mililitri de lapte, esență de vanilie, 2 linguri cu unt moale, și un pic de sare.

Ia o cratiță de dimensiuni medii și amestecă în ea zahărul, făina și sarea. Completează apoi compoziția cu laptele, cu ouăle, și mixează din nou ingredientele.

Pune vasul pe aragaz la foc mic, și amestecă în continuu. În momentul în care budinca se va întări, va fi nevoie să oprești focul și să adaugi esența de vanilie și untul și să mai amesteci în jur de 3 minute ca să topești untul.

Dacă vrei, poți să consume această budincă așa cum este și să o decorezi cu fructi de pădure sau cu puțină scorțișoară.