Radio Simplu

Reacţia emoţionantă a unei capre atunci când îşi revede iedul dispărut

Privind aceste imagini, ne dăm seama cu uşurinţă de faptul că animalele au un instinct matern foarte puternic şi în momentul în care sunt separate chiar şi pentru puţin timp de puii lor, deznădejdea îşi spune cuvântul.

Sunetele prelungi ale acestei căpriţe cuprind toată grija şi dorul după iedul care îi fusese luat de lângă ea.

Faceţi cunostinţă cu GusGus, un ieduţ care fusese despărţit de mama lui mult prea devreme. Din fericire, acesta a avut o nouă şansă la viaţă atunci când cineva l-a găsit speriat într-un şanţ, după ce fusese abandonat acolo de un om fără suflet. Pentru a încerca să facă ceva pentru el, salvatorul său s-a gândit că ar fi o idee bună să îl ducă într-un Petsmart (pet shop cu hrană şi accesorii pentru animale) pentru ca cei de acolo să încerce să îi găsească familia. Aşa s-a şi întâmplat!

Angajaţii acelui magazin pentru animale nu au stat pe gânduri şi au luat imediat legătura cu cei care ştiau cu siguranţă unde se află mama iedului, pentru a-l reuni cu aceasta. Pe tot drumul parcurs cu maşina, deşi era foarte înfometat, micuţul GusGus stătea liniştit, semn că se simţea în sfârşit protejat.

Ajuns în apropierea locului în care se afla mama lui, iedul a început imediat să reacţioneze, ţipând cu toată puterea, parcă simţindu-i prezenţa. Uimitor este însă faptul că de undeva din mulţime capra îl auzea şi îi răspundea, chemându-l la ea.

Momentul în care ieduţul a fost aşezat în ţarc alături de capră este copleşitor! Bucuria pe care o resimte GusGus atunci când revede figura maternă este imensă. Fiind însă şi foarte înfometat, aceasta se hrăneşte cu laptele matern, fără a dori să scape nici măcar un strop!

Imaginea din finalul acestui filmuleţ face cât o mie de cuvinte. Acest ieduţ nu ar fi putut să trăiască de unul singur, dar alături de mama sa are toate şansele! Modul în care îşi face culcuş lângă căpriţă pentru a simţi protecţia celei care i-a dat viaţă este emoţionant!