Radio Simplu

Răzvan Botezatu vorbește despre orientarea lui sexuală. Cu ce bărbat s-a iubit fostul prezentator TV

Răzvan Botezatu, fostul prezentator de la Antena Stars, a vorbit despre orientarea lui sexuală. După atât timp de tăcere, acesta a recunoscut că îi plac bărbații și cu cine s-a iubit în urmă cu ceva timp, în timp ce fosta lui colegă, Raluca Dumitru, îl acoperea.

 

În urmă cu câțiva ani, în presă s-a speculat că între Raluca Dumitru și Răzvan Botezatu ar fi mai mult decât o relație de prietenie și de colegialitate. Însă, lucruril stăteau total diferit, pentru că Răzvan Botezatu a recunoscut care este orientarea lui sexuală.

„Vreau să aflați asta de la mine și nu din alte părți! Unii dintre voi ar putea spune: „Și ce este nou?’. Alții s-ar putea să nu fi știut sau să nu „suspecteze’. Poate vă veți întreba: trebuie încă să menționezi sexualitatea în 2019? Cred că da! Sigur, în anii trecuți s-au întâmplat multe în ceea ce privește acceptarea, dar suntem încă departe de normal. Aceste cuvinte nu ar trebui să se refere la propria mea ieșire personală, ci la cât de important este să înțelegem oameni care sunt diferiți de noi și luându-ne ca fiind diferiți de la sine înțeles’, a declarat Răzvan Botezatu.

Fostul prezentator TV și-a asumat că este gay, chiar dacă a fost sigur că se vor declanșa un val de reacții și controverse.

„Presupun că nu trebuie să vă explic că faptul de a fi homosexual nu este o alegere. Ne-am născut hetero- sau homosexuali. Noi alegem doar cum să ne descurcăm. Recunosc: am fost speriat mulți ani. Ca prezentator de televiziune am fost încurajat să fiu eu însumi. Țin să mărturisesc că m-a inspirat Ellen DeGeneres în decizia mea de a face public acest lucru intim despre mine. Imposibil să nu o știți… Ellen a recunoscut că este lesbiană în 1997, în timpul unei apariții la „The Oprah Winfrey Show’. Imediat a apărut pe coperta revistei Time, cu titlul: „Da, sunt gay’. Oprah a fost extrem de criticată la acea vreme că a susținut această orientare, iar Ellen a fost dată afară din cadrul televiziunii în care a lucrat, iar trei ani nu a avut niciun job. Și nu s-a lăsat, nu a cedat. Acum e cea mai iubită prezentatore TV din lume. Și sunt mulți care au avut curaj să trăiască liberi… Elton John, Ricky Martin, Zachary Quinto, Anderson Cooper și mulți alții. Sunt și în România bărbați care au mărturisit public că sunt GAY. Îmi apreciez intimitatea și știu că o deschid cu aceste linii, că voi deschide Cutia Pandorei. Puteți să pariați că voi fi speriat de ce va urma… și de câți oameni vor mai rămâne lângă mine când aceste declarații vor deveni publice. Dar voi trăi cu consecințele. Voi trăi alături de oamenii care mă acceptă, voi trăi alături de cei pentru care o prietenie nu se măsoară în felul în care alegem să ne trăim dragostea(…)’, a mai spus Răzvan Botezatu.

 

Cine este bărbatul cu care s-a iubit Răzvan Botezatu

Acum că și-a recunoscut orientarea sexuală, Răzvan Botezatu a avut curajul să vorbească și despre foștii iubiți. Fostul prezentator TV a avut o relație cu un belgian, iar cei doi au fost împreună în Turcia, unde l-a însoțit și prietena lui, Raluca Dumitru.

„Eram cu un belgian, de culoare. Ne înțelegeam bine, ne-am distrat de minune în vacanța aceea, cu el și cu Raluca. Raluca m-a acoperit atunci, cred că nu bănuia nimeni ce a fost de fapt. De belgian m-am despărțit cu ceva vreme în urmă, dar am rămas în relații bune. Avea umor, ne înțelegeam bine, dar era foarte relaxat când venea vorba să își recunoască orientarea sexuală. El recunoscuse de multă vreme, dar, oricum, străinii sunt mult mai deschiși la această idee, nu te privește nimeni altfel dacă ești gay’, a declarat Răzvan Botezatu, potrivit wowbiz.ro.

Cum a reacționat Bianca Drăgușanu când a aflat că prietenul ei este gay

Răzvan Botezatu și Bianca Drăgușanu au o relație foarte bună de prietenie, iar aceștia au fost tot timpul foarte apropiați. Se pare că vedeta știa despre orientarea sexuală a prietenului său și l-a încurajat pe acesta să își asume tot.

‘Vorbeam cu Bianca despre faptul că Răzvan Botezatu a recunoscut că este gay, iar ea mi-a spus că știa de ani buni acest lucru. Ba chiar, ea a fost una dintre puținele persoane care l-au încurajat, în fiecare moment, să își asume orientarea sexuală. Ea i-a tot explicat că nu se va schimba nimic între ei doi, că ea îi va rămâne aproape indiferent de ce ar spune lumea și de cum i-ar judeca alții, i-a spus că îăi va fi prietenă cât timp vor trăi și că ar face aproape orice pentru el’, a declarat o prietenă apropiată de-ale Biancăi Drăgușanu, potrivit wowbiz.ro.