Radio Simplu

Răsturnare de situație în cazul Caracal: Familia Alexandrei, mutare bombă pregătită acum

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a anunţat că familia fetei va solicita Consiliului Național al Audiovizualului să ia măsuri în cazul Caracal.

În cazul Caracal ar urma să se ia o măsură bombă. Este vorba despre interzicerea apariţiei în presă, fără acordul familiei, a unor informații legate de procesul lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în dispariţia Alexandrei.

Cumpănașu a motivat această decizie prin riscul apariţiei unor erori judiciare.Anunțul lui Alexandru Cumpănaşu are loc în contextul în care cazul Caracal a fost foarte mediatizat și mai mulți oficiali au spus că au aflat din presă despre ororile din casa lui Gheorghe Dincă, iar familia Alexandrei Măceşanu vrea ca în presă să apară doar ce decide familia să apară.

„Observ o avalansa de informatii despre Alexandra si cazul ei in ultimele zile. Urmeaza procesul si atragem atentia familia (TEODORA, IOAN, EU) si avocatul Moldovan tuturor sa nu mai dea informatii din dosar fara ACORDUL PREALABAIL al avocatului sau familiei.

Este DREPTUL LA APARARE al familiei noastre si pentru vedetism ieftin al unora din afara presei nu dorim sa ne fie afectat acest drept. Nu consideram ca este o greseala a mass media care lucreaza cu informatii ci a celor care le furnizeaza.

In acest sens parintii Alexandrei vor transmite astazi catre CNA o sesisare prin care se solicita protejarea minorei Alexandra Macesanu si difuzarea doar a informatiilor aprobate prealabil de catre familie. Incepe o noua faza a procesului si dreptul nostru la aparare trebuie respectat de catre toate partile.

Afectarea acestuia poate conduce la erori judiciare si prejudicierea masurilor pe care le luam si le vom propune care tin de o strategie nepublica la aparare si care apartine EXCLUSIV familiei. Multumim tuturor pentru intelegere!”, a scris Cumpănașu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Între timp, Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, se află la mai puțin de o lună de eliberare dacă procurorii DIICOT nu vor reuși să trimisă dosarul în judecată până la 27 ianuarie.

Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori, dar potrivit articolului 23 din Constituție și a articolului 246 din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.