Radio Simplu

Rafila a spus adevărul: Toți românii trebuie să știe acest lucru. Locul unde ne putem infecta cu noul coronavirus

Coronavirusul continuă să facă victime pe bandă rulantă în România, iar până în prezent, pandemia pare departe de a se termina. În acest context, Alexandru Rafila vine cu noi precizări privind locul în care ne-am putea infecta ușor.

Reprezentantul OMS al României susține că românii trebuie să evite locurile aglomerate. Mai exact, locurile pe cum cluburile sau spațiile închise unde au loc petreceri, indiferent că distanțarea socială există sau nu, acestea pot fi reale focare de coronavirus.

”E important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot și susține că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile și spațiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanțare.

În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.”, spune Rafila.

Alexandru Rafila a dat ca exemplu situația din Italia, atunci când cazurile de coronavirus au explodat. Totodată, acesta a făcut un apel la populație să înțeleagă importanța respectării măsurilor impuse pentru a limita răspândirea virusului ucigaș.

“Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie.

Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a mai spus Rafila.

Reacția reprezentantul OMS al României survine după ce cazurile de coronavirus au explodat în ultimele zile, iar același lucru s-a întâmplat și cu numărul deceselor.