Radio Simplu

Raed Arafat tocmai a dat breaking news-ul momentului. Românii care vor ieși din casă doar cu declarație. Se aplică de luni

Șeful DSU, Raed Arafat, a luat decizia momentului. Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. S-a luat hotărârea ca un municipiu să intre-n carantină. Este alertă în orașul lui Klaus Iohannis.

Este alertă în orașul lui Klaus Iohannis. Șeful DSU, Raed Arafat, a luat o decizie de ultim moment. S-a decis carantinarea întregului municipiu.

Raed Arafat tocmai a dat breaking news-ul momentului
Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunţat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, ora 00,00, această măsură fiind dispusă pentru o perioadă de două săptămâni.

Decizia a fost luată vineri, într-o şedinţă de urgenţă, la care a participat şi vicepremierul Raluca Turcan.

Conform GCS, judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară în ce priveşte rata de infectare, situată vineri la 7,78 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat 7,4 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr de 470 de persoane, anunță Agerpres.

Această decizie vine după mai multe demisii și demiteri la nivel mare, în Sibiu. Ultimul pe lista celor care au plecat este șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu. Acesta și-a dat în urmă cu puțin timp demisia din funcție, potrivit unor surse locale. Totul s-a întâmplat după o o ședință la care participă șeful DSU, Raed Arafat, în condițiile în care rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Potrivit unor surse locale, șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, și-a depus vineri demisia. Acesta a invocat motive de sănătate. Este un lung șir de plecări. Joi, Guvernul l-a demis pe Rareș Macrea din funcția de subprefect al județului.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, pusă de Guvernul PSD Viorica Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect.

În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.