Radio Simplu

Raed Arafat a răbufnit: Au fost lucrate foarte multe mesaje!

Consultantului vestimentar Cezar Ionașcu a trezit furia secretarului de stat Raed Arafat, prin faptul că dă sfaturi medicale pe internet fără a avea o pregătire în domeniu. Arafat acuză o manipulare a tinerilor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a avut luni seară o ieșire publică extrem de dură la adresa consultantului vestimentar Cezar Ionașcu, cel care instigă tinerii să nu mai poarte mască de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Am văzut campania lui Ionașcu. Au fost lucrate foarte multe mesaje. Campania lui Ionașcu n-a fost cu manipularea tinerilor? Punea oamenii să scoată masca.

În tot clipul respectiv, erau numai tineri! Și mesajul transmis era tot de tineri. El era singurul care a ieșit la sfârșit și ‘Împuterniciți-vă’. Mesajul a avut un impact!

Dacă a avut impact pe 5.000 de oameni, pe 10.000 de oameni, e suficient”, a spus Raed Arafat luni seară, la TVR1.

Sfaturi medicale pe rețelele de socializare
Trebuie precizat că Cezar Ionaşcu dă sfaturi medicale pe reţelele de socializare, îndemând oamenii să nu mai poarte mască, fără a avea nicio calificare medicală.

Mai mult decât atât, Cezar Ionaşcu a publicat, zilele trecute, un videoclip, pe reţelele de socializare, prin care îndeamnă românii să nu mai poarte măşti de protecţie împotriva coronavirusului.

Ionaşcu declară la finalul videoclipului că soluţia împotriva noului virus nu este „să te protejezi, ci să te împuterniceşti“. „Sunt un om liber!“, „Sunt un erou şi fără mască!“, „Pot să respir liber“, „Vreau să comunic“, „Sunt în siguranţă în această lume“, sunt mesajele transmise de persoane de toate vârstele, în filmuleţul promovat de controversatul personaj.

”Cezar profită şi distribuie idei periculoase”
De menționat că Cezar Ionaşcu a primit, la mijlocul lunii mai, o menţiune la competiţia „Lingura de lemn”, un fel de „Oscar al inepţiilor emise pe tema pandemiei”, organizată de Coaliţia România Sănătoasă pentru „cele mai toxice şi mai stupide sfaturi de sănătate exprimate pe timp pandemie”.

”Cezar vinde de fapt sfaturi de agăţat şi învaţă copiii puberi sau adulţii cu mentalitate puberă cum să fie bărbaţi, ceea ce desigur îi dă multă atenţie din partea unor amărâţi, care nu ştiu să-şi cureţe mucii de la nas şi să vorbească cu o femeie.

Cum aceştia sunt uşor de manipulat, Cezar profită şi distribuie idei periculoase despre tehnologia 5 G, desconspirând antene STS ascunse în brazi de plastic. De asemenea, sfidează ştiinţa epidemiologiei şi măsurile de protecţie împotriva îmbolnăvirii cu o siguranţă demnă de cauze mai bune”, se arată în prezentarea menţiunii, conform adevărul.ro.