Radio Simplu

Profesoara începe să cânte melodia lui Justin Bieber. La refren, toți elevii au cântat cu ea

Aceste imagini incredibile în care o profesoară de muzică le explică lecția printr-un exemplu concret al unei melodii pop a devenit viral în mediul online. Aceasta a fost rugată de studenții săi să cânte, așa că s-a conformat și melodia aleasă a fost Love Yourself a lui Justin Bieber.

Victoria Fătu este profesoară de muzică la Universitatea de Stat West Virgnia. Lucrurile au evoluat într-un mod extrem de spontan, iar aceasta a ajuns să cânte melodia Love Yourself în timp ce explica o teorie muzicală.

Imaginile au fost filmate în februarie 2016 și o au în centrul atenției pe profesoara Fătu care încearcă să le explice studenților ceva. Aceștia o întreabă cum se aplică această tehnică în muzica modernă, iar aceasta cere ca aceștia să-i numească orice artist le vine în minte.

În momentul în care unul dintre elevi răspunde Justin Bieber, aceasta exemplifică la pian câteva dintre notele folosite într-o melodie de-a lui Justin Bieber. După câteva replici mai târziu, elevii o roagă să cânte.

Profesoara Victoria nu are nevoie de mai mult de atât și acceptă, iar unul dintre elevii săi o acompaniază la chitară, dar, după primele versuri, toți elevii încep să contribuie cu ceva la melodie. Unul dintre ei ține ritmul cu pixul, altul se folosește de caiet și tot așa.

Cel mai frumos moment este atunci când, la refren, toți studenții încep să cânte, fiind într-o armonie superbă. Ce mod minunat de a pune cunoștințele în practică! Această profesoară tânără și talentată chiar știe cum să își țină studenții aproape și dornici să învețe cât mai multe informații.

Vocea sa angelică chiar a reușit să impresioneze, mai ales că imaginile au strâns peste 15 milioane de vizualizări pe Youtube. Faptul că studenții s-au unit pentru a crea acest moment magic chiar merită apreciat.

Astfel de situații sunt întânite din ce în ce mai rar, mai ales pentru că tinerii încep să aibă din ce în ce mai puțin respect pentru studii și pentru profesori.

De altfel, profesori ca Victoria Fatu sunt mai greu de găsit, în special pentru că aceasta acceptă propuneri de la studenți, întrebări și le permite să fie curioși și să ceară exemple concrete, așa cum este normal.

Programa școlară oferă copiilor din ce în ce mai multă informație și mai puțină practică, realizând, după finalizarea studiilor că nu știu cum să folosească aceste informații.

De altfel, imaginile nu sunt regizate, ci o reprezentare a unui grup de studenți talentați care demonstreazăd e ce sunt capabili. Victoria recomandă studenților săi să înregistrezele orele de curs, așadar acesta este motivul pentru care unul dintre studenți filma.

Victoria este româncă și căsătorită în Statele Unite ale Americii cu violonistul român Cristian Fătu. Cei doi au împreună două fetițe. Victoria are și un canal de Youtube pe care îl împarte cu fiica sa mai mare, Sophie, având aproape 100.000 de abonați.

Aceasta chiar a reușit să impresioneze prin talentul ei și stilul blând de a preda, fiind apreciată atât ca profesoară, cât și ca artistă.