Radio Simplu

Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect

În ultimele zile, circulă în mediul online o problemă de matematică, care le-a dat mari bătăi de cap internauților. Tu știi răspunsul?

Recent, a apărut pe rețelele sociale o problemă de matematică, care le pune internauților inteligența la încercare. Această problemă de matematică a creat mare controversă în spațiul online, deoarece puțini sunt cei care o pot rezolva.

Problema de matematică

O problemă de matematică, aparent banală, a provocat mari controverse în rândul internauţilor. Tu știi care este rezultatul corect?

Această problemă de matemaică este pentru copii, însă a creat multă confuzie printre adulți. Este o problema de matematica simpla insa, in loc de x, y si z, avem fructe.

Problema incepe simplu- avem 3 mere care totalizeaza 30. Asadar, un mar este echivalentul numarul 10. Apoi un mar si 2 buchete de banane care fac 18. Ceea ce inseamna ca bananele fac, fiecare buchet, 4, adica (18-10)/2.
Însă, lucrurile se complică. Nu pentru ca ar fi greu de calculat, ci din cauza neatentiei! De aceea multe persoane raspund gresit.

Potrivit specialiștilor, gândirea copiilor se pare că este mult mai simplă şi mai logică, doar adulţii tind să complice lucrurile întârziind astfel răspunsul.

Avem 4 banane (4) plus 2 nuci de cocos egal 2. Asta inseamna ca o nuca de cocos face 1. Majoritatea insa nu observa ca in a 3-a ecuatii sunt 2 nuci de cocos si in al 4-lea doar una. Astfel, rezultatul obtinut de ei este 16. Insa pacaleala nu tine numai de nucile de cocos, ci si de banane! In primele 2 ecuatii sunt 4, iar in cea finala doar 3! Astfel rezultatul corect este 14: o nuca de cocos (1)+ 3 banane (3)+ un mar (10)

Rezolvarea

testelor de logică este un exercițiu excelent pentru creier. Cu ajutorul acestor teste de logică, ne putem antrena mintea pentru a vedea fiecare mic detaliu. Aceasta este o modalitate distractivă de a îmbunătăți această abilitate în viața de zi cu zi.