Radio Simplu

Prietena mea mi-a spus să aplic puțin ulei de măsline pe robinet. Iată de ce

Prietena mea mi-a spus să aplic puțin ulei de măsline pe robinet. Când am văzut rezultatul final, nu mi-a venit să cred! Merită să încercați!

Cu toții suntem la curent cu marele proprietăți culinare ale uleiului de măsline. Dar puțini știu despre alte întrebuințări ale lui. Mai jos am pregătit pentru dumneavoastră câteva idei de utilizare a uleiului de măsline în afara bucătăriei. Puteți să le încercați!

Cum să utilizați uleiul de măsline în scopuri neobișnuite
1. Cum să îndepărtați guma de mestecat

Dacă ați călcat întâmplător pe o gumă de mestecat, sau dacă ea s-a lipit de podea, nu vă faceți griji. Turnați un pic de ulei de măsline pe o cârpă și ștergeți urma de la gumă. Apoi, ea poate fi îndepărtată cu ușurință.

2. Îngrijirea pervazurilor

Pervazurile de granit necesită periodic de o îngrijire aparte. O soluție ideală pentru acest lucru este uleiul de măsline. Pur și simplu turnați o cantitate mică de ulei pe pervazul ferestrei, și întindeți uleiul pe toată suprafața. După care ploaia va lustrui frumos pervazul.

3. Pentru redarea strălucirii robinetului

Un pic de ulei de măsline ajută la redarea strălucirii robinetului și a capului de duș, care va dura mult timp. Acest truc protejează, de asemenea suprafața de crom de acumularea calcarului. Rezultatul este pur și simplu uimitor!

4. Ulei pentru masaj

Pentru un efect mai bun nu trebuie neapărat să utilizați uleiuri scumpe speciale pentru masaj. Utilizați cu încredere uleiul de măsline în locul lor. Opțional, puteți adăuga la el câteva picături de uleiuri esențiale, pentru un miros mai plăcut.

5. Pentru recondiționarea mobilierului din lemn

Amestecați uleiul de măsline cu suc de lămâie sau oțet în proporție (2: 1). Aplicați o cantitate mică de amestec pe o cârpă și ștergeți mobilierul din lemn. Această metodă va ascunde micile zgârieturi de pe mobilier.

6. Pentru a scăpa de afide

Adaugați într-o sticlă cu pulverizator o cantitate de ulei de măsline și o picătură de lichid de vase. Pulverizați amestecul pe plantele care suferă, și în scurt timp veți scăpa de insectele afidiene.

7. Loțiune demachiantă

Soluțiile pentru îndepărtarea machiajului conțin adesea componente toxice dăunătoare. Aplicați o picătură de ulei de măsline pe un tampon de bumbac și ștergeți fața. Orice make-up este ușor îndepărtat și în plus pielea feței rămâne hidratată.

8. Pentru a reîmprospăta produsele din piele

Frecați cu ulei de măsline obiectele uzate din piele și lăsați-le să stea pentru o vreme. Apoi ștergeți-le cu o cârpă. Uleiul se poate folosi în locul cremei de încălțăminte. Aplicați pe pantofi un strat subțire de ulei și ștergeți cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Efectul este uimitor!

9. Pentru a repara un fermoar

Dacă fermoarul s-a blocat, acesta poate fi ușor remediat. Ștergeți dinții fermoarului cu un tampon de vata înmuiat în ulei de măsline. Apoi trageți încet cursorul.

Sperăm că după citirea acestor informații, veți folosi acest “aur lichid” nu doar pentru a condimenta salatele. Aceste sfaturi utile vă pot ajuta să rezolvați micile probleme de gospodărie apărute în fiecare zi!

Împărtășiți această informație și prietenilor dumneavoastră!

Sursa: infoalert.ro