Radio Simplu

Cum te otraveste ciorba de acasa. Greseala pe care o fac toate gospodinele

Ciorba este un aliment nelipsit de pe mesele gospodinelor. Medicii o recomandă, deoarece hidratează și are proprietăți nutritive. Cu zeci sau chiar sute de rețete, de la supe simple la amestecuri complicate de ingrediente, acest aliment complex are însă câteva secrete de preparare de care nu toată lumea ține cont.

De exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosești legume din comerț. De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Dacă folosești produse bio, poți păstra cu încredere prima apă, deoarece aici se găsesc toate substanțele nutritive din legume.

Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele. Dacă pui sarea la final, în farfurie, ciorba nu va avea același gust. Trebuie să ai grijă și cât timp fierbi legumele, deoarece își vor pierde proprietățile nutritive dacă sunt fierte excesiv. Poți adăuga borș sau un ou, pentru un plus de savoare.

Lasă ciorba să fiarbă la foc mic, pentru ca gusturile ingredientelor să se poată amesteca. Deși te grăbești, nu da focul tare. Iar dacă am amintit de grabă, chiar dacă ești tentată să arunci toate ingredientele în oală și să le lași la fiert, trebuie să știi că pentru o ciorbă savuroasă este bine să adaugi ingredientele pe rând. Ordinea este următoarea: mai întâi carnea, apoi legumele tari, urmate de legumele moi. La final se adaugă orez sau paste, după caz.

Dacă vrei ca ciorba să fie sănătoasă și plină de vitamine, nu adăuga potențiatori de aromă sau vegeta. Rezumă-te la ingrediente naturale. Adaugă sare doar cât să îi dea gust, deoarece știi deja că poate fi dăunătoare pentru sănătate. La urmă, înainte să oprești focul, adaugă verdeață proaspătă. Ciorba va căpăta o savoare unică!