Radio Simplu

Prietena Cristinei Țopescu spune că prezentatoarea avea probleme cu banii și că era în depresie

Diana Maria, persoana care spunea, luni, că este prietena Cristinei Țopescu și că a sunat la 112 pentru a anunța faptul că prezentatoarea TV nu a fost văzută de 3 săptămâni, a postat un nou mesaj în care vorbește despre starea acesteia în ultima perioadă.

Într-o înregistrare audio publicată pe pagina Cristinei Țopescu, Diana Maria spune că erau vecine şi se ajutau una pe cealaltă. Ea povestește că atunci când Cristina Ţopescu a trebuit să părăsească Antena3 avea mai multe oferte de locuri de muncă, dar după demisie nimeni nu i-a mai oferit un job.

„Au fost vorbe în vânt. Îi văd pe mulţi dintre foştii noştri colegi de breaslă cum plâng la televizor şi cum vorbesc despre veleităţile de mare jurnalist ale Cristinei Ţopescu. Dacă aţi fi considerat-o un mare jurnalist şi dacă aţi fi iubit-o, aţi fi ajutat-o în aceşti ultimi ani în care i-a fost îngrozitor de greu. I-aţi promis lucruri, i-aţi promis colaborări şi când Cristina vă suna să vă întrebe dacă se concretizează acele planuri făcute împreună, voi nu mai răspundeaţi la telefoane şi la mesaje”, povestește Diana Maria. Potrivit acesteia, Cristina Ţopescu se descurca foarte greu cu banii, deși avea o colaborare la Canal 33. De asemenea, Diana Maria confirmă spusele medicului Monica Pop, potrivit căreia Cristina Țopescu suferea de depresie.

„Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea în 2015, 12 căţei plus hărnea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu îi trebuia nimic. Toţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente. Se vorbeşte despre o Cristina Ţopescu pătimaşă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligenţă scliptoare, dublată de o sensibilitate anume, dar şi de duritate si agresivitata. Da. Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reuşit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, mai spune aceasta.

Diana Maria mai spune că după ce a pierdul jobul şi după ce a murit Cristian Ţopescu, depresia jurnalistei s-a accentuat, dar susține că varianta sinuciderii nu este plauzibilă.

„Cum să nu devină Cristina tristă când, după ce a murit tatăl ei toţi prietenii au sunat-o. Unul nu a intrebat-o, deşi ştiau că nu lucrează: Cristina, ai cu ce să îţi plăteşti chiria, ai unde să stai? Numele sonore care fac azi rating cu numele Cristinei şi-au prezentat condoleanţe. (…) Am hrănit-o pe Cristina, am dormit cu Cristina pentru că era dărâmată. (…) Nu spuneţi prostii despre Cristina, pentru că nu aţi cunoscut-o”, spune prietena jurnalistei. Abia după ce a aflat că de 2 săptămâni nu mai luase mâncare pentru câini, s-a uitat în curte ulterior şi a văzut că doi câini sunt căzuţi, iar atunci a sunat la 112. După ce au venit echipajele de intervenţie, au forţat uşa, au aprins luminile şi au văzut că e moartă. „Cristina a murit cum a spus că îşi doreşte să moară – în somn, cu căţeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziţia în care era, cum dormea ea ca un bebeluş. (…) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”.