Radio Simplu

Prăjitura „Tăvălită” în nucă de cocos, o rețetă simplă cu blat pufos și sirop de ciocolată

Pentru a pregăti această prăjitură, veți avea nevoie de urmatoarele – Ingrediente pentru blat: 50 g unt, 100 g zahăr, 2 lingurite de zahăr vanilat, 200 ml lapte, 2 ouă, 350 g făină albă, un plic praf de copt.

Ingrediente pentru glazură: 200 g unt, 200 g zahăr, 4 linguri cacao, 200 ml lapte, o esență de rom, o jumătate de tabletă de ciocolată de menaj cu lapte. Ingrediente pentru decor: 1 pungă de 150 grame cu nucă măcinată, 1 pungă cu nucă de cocos.

Cum se prepară? Prepararea blatului:Se bate untul spumă, se adaugă zahărul si zahărul vanilat si se amestecă bine. Se adaugă ouăle, amestecăm bine, turnăm laptele (tinut la temperature camerei) si omogenizăm bine toate ingredientele. Se adaugă in ploaie făina impreună cu praful de copt si se amestecă.

Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă normală , cu dimentiunea de 21×33, tapetată cu hârtie de copt si unt, si se dă la copt la foc mediu circa 30 de minute. Blatul copt se lasă la răcit si se taie in cuburi .

Prepararea glazurii-Topim untul, adăugăm zahărul si amestecăm până s-a topit. Apoi adăugăm cacaoa, ciocolata si amestecăm până se topeste ciocolata. Turnăm peste laptele si esenta de rom. Siropul obtinut se lasă să se răcească putin.

Se ia fiecare cub de blat si se trece prin sirop. Nu se lasă mult fiindcă se imbibă repede. Apoi se tăvăleste in nuca măcinată, sau in nuca de cocos. Sunt niste prăjituri excelente, dacă sunt acoperite cu folie alimentară ca să nu se usuce, pot rezista câteva zile la fel de proaspete. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!