Prăjitura care se topește în gură: vă promitem că nu va rămâne nici măcar o firimitură în farfurie. Pentru a prepara acasă această prăjitură delicioasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente
– Ingrediente pentru aluat: 2 oua, 300 grame branza de vaci, jumatate de pahar de smantana, 3-4 linguri faina alba, foarte putina sare.
Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri unt, 2 linguri zahar, 2 mere
Mod de preparare: Cum se prepară umplutura?
Curata merele si feliaza-le mai subtire. Incinge untul intr-o tigaie adanca si pune merele in ea. Prajeste-le cam 9-10 minute, pe ambele parti.
Nu uita sa presari si niste zahar. Cum se prepară aluatul? Marunteste branza si amestec-o cu zahar si cu ouale batuta. Incorporeaza apoi faina si smantana.
Omogenizeaza. Toarna aluatul peste mere si tine asa, pe foc potrivit, in jur de 1-2 minute. Transfera prajitura in cuptorul cinins la 200 de grade Celsius. E gata cand s-a rumenit. Poftă bună!
INCEARCA SI ->> Tartă cu dovleac și mere, o combinație irezistibilă
Nu te poți hotărî dacă se prepari o tartă cu dovleac sau una cu mere? De ce nu una cu ambele?
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
290 g făină
60 g unt
100 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
1 lingură apă
Pentru umplutură
500 g dovleac curățat
1 kg mere
200 g zahăr
2 ouă
250 g mascarpone
2 lingurițe scorțișoară
Cum se prepară tarta
Coci dovleacul și merele.
Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubulețe cu făina și sarea până obții o compoziție nisipoasă. Adaugi oul, zahărul și apa. Frămânți până obții un aluat neted, moale și elastic. Îl învelești în folie și-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, îl înțepi și-l coci 15 minute la cuptorul încins.
Pentru umplutură, cureți merele coapte de coajă și cotor și le mixezi împreună cu dovleacul copt și zahărul. Adaugi ouăle și scorțișoara. La final, încorporezi mascarpone. Torni umplutura peste aluat și mai coci prăjitura aproximativ 45-50 de minute.