Ne gasesti pe

Radio Simplu

Prajitura asta chiar se face singura – se numeste prajitura desteapta

INGREDIENTE

arome (rom, coaja lamâie, coaja portocala, esenţa vanilie totul dupa gust)

200 g unt topit şi racit

250 g zahar

1 litru lapte

9 linguri faina

9 oua

MOD DE PREPARARE

O prăjitură delicioasă, care se face uşor. Vezi cum se face prăjitura deşteaptă!

1. Galbenuşurile se separa de albuşuri. Se bat galbenuşurile cu zaharul pâna se albesc, se adauga untul topit şi racit, apoi, treptat, se adauga laptele amestecând încontinuu cu un mixer la viteza mica şi se adauga şi aromele.

2. Albuşurile se bat spuma, se încor poreaza uşor faina în ploaie amestecând încet de jos în sus, pentru a pastra consistenţa pufoasa.

3. Peste albuşuri se adauga compoziţia de galbenuş şi se amesteca delicat, pâna la omogenizare.

4. Compoziţia obţinuta se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt şi se da la cuptor pentru 25-30 minute, la 180°C pâna se rumeneşte frumos.