Radio Simplu

Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe, după ce s-a spus că Răzvan Ciobanu va fi înmormântat fără preot

După moartea fulgerătoare a designerului Răzvan Ciobanu, în presă au apărut diferite ipoteze despre împrejurările producerii accidentului, dar și despre modul în care va fi înmormântat designerul. Acesta își asumase un anumit statut controversat, care fără doar și poate nu va fi pe placul fețelor bisericești. De aici, au apărut și alte controverse potrivit cărora artistul nu va fi înmormântat cu o slujbă creștinească, la fel ca orice alt creștin.

Poziția oficială a BOR, după ce s-a spus că Răzvan Ciobanu va fi înmormântat fără preot

Pentru a elucida această problemă, reporterii FANATIK au intrat în legătură cu oficialii Patriarhiei, care au etalat poziția oficială în acest caz. Este vorba despre procedura standard, deoarece până acum nu s-a ridicat problema ca Răzvan Ciobanu să nu fie înmormântat potrivit datinei. BOR a explicat că, în cazul în care preotul din parohia în care va fi înmormântat designerul va refuza să oficieze slujba creștinească, atunci Arhiepiscopia Bureștilor va decide dacă preotul va avea sau nu dreptate.

“Este un moment greu pentru familie, e de bun simț ca ea să fie lăsată în pace să se ocupe de ceea ce înseamnă înmormântarea. E o tragedie, era un om tânăr. Dacă vor apărea probleme, abia apoi se poate discuta. Lucrurile trebuie să se întâmple în liniște. Cei abilitați să decidă într-o eventuală situație de acest gen sunt cei de la Arhiepiscopia Bucureștilor”, a declarat un oficial din partea Patriarhiei pentru Fanatik.ro.

Trupul neînsuflețit al lui Răzvan Ciobanu se află acum la morga din Constanța. Familia designerului a anunțat că va merge să îl ridice abia mâine dimineață, deoarece trebuie să i se facă mai întâi toate procedurile pentru necropsie.

Răzvan Ciobanu avea 43 de ani și a fost văzut ultima oară în viață într-un club din zona de nord a litoralului. Filmul evenimentelor indică faptul că acesta ar fi făcut o schimbare de plan și că ar fi plecat mai devereme spre București, spre surprinderea prietenilor săi. De cealaltă parte, familia îl știa plecat în județul Vâlcea pentru a petrece Paștele.

Cert este că mașina care nu aparținea creatorului de modă ar fi fost găsită de un localnic, pe un câmp de pe raza localității Săcele, județul Constanța. Trupul designerului era afară din mașină, iar aceasta, potrivit indiciilor de la fața locului, ar fi mers aproximativ un kilometru în afara carosabilului. Rămâne acum ca oamenii legii să stabilească exact cauzele producerii accidentului.