Radio Simplu

Poliția locală din Râmnicu Vâlcea i-a cântat “La mulți ani” unui băiețel de 6 ani. Dar au uitat să anunțe un detaliu: e nepotul unui polițist

Imaginile cu polițiști făcând surprize copiilor din toată lumea, în vremea izolării, au devenit virale. Poliția din Râmnicu-Vâlcea a făcut și ea o surpriză unui băiețel. Și a postat momentul. Dar abia când Libertatea a primit un pont și a întrebat a apărut și un detaliu: unchiul băiatului este în poliție.

UPDATE: „Faptul că unchiul băiatului este polițist nu are nicio legătură cu această surpriză. Pentru realizarea acesteia s-a făcut un demers la Poliția Municipiului și nu am apelat la unchiul băiatului”, a mai spus mama băiatului.

Imaginile cu surpriza făcută de polițiști au fost postate pe rețelele de socializare. Trei echipaje de poliție sosesc în fața casei băiatului și încep să-i cânte “La mulți ani” lui Yannis, un băiat de 6 ani.

“Având în vedere că în ochii lui Yannis această meserie a prins contur încă de la o vârstă fragedă și fiind iubitor al acestei uniforme, i-a determinat pe părinți să facă un moment încât ziua copilului lor să fie specială prin simpla prezență a colegilor noștri la ușa lui”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea. Băiatul a primit în dar și o mașină de poliție, pentru care le-a mulțumit oamenilor legii.

“Vreau să vă mulțumesc pentru surpriza și când cresc mare mă voi face polițist”, spune băiatul, la finalul înregistrării. Mama băieţelului a explicat pentru Libertatea cum i-a venit ideea să îi facă o asemenea surpriză: “Am văzut la televizor la americani, cu ceva timp în urmă, o astfel de surpriză făcută unui băieţel şi mă gândeam dacă se poate face şi la noi. La început eram sceptică, apoi am văzut un caz similar la Suceava şi am zis să încerc şi eu”.

Femeia spune că băieţelul este fascinat de uniforma de poliţie şi că a moştenit din familie dragostea pentru poliţişti: tatăl său a fost jandarm, iar unchiul său este poliţist. “Băieţelul vrea să fie poliţist când va fi mare. Îi place când vede poliţişti pe stradă, se uită şi la desene cu poliţişti. Tatăl lui a fost cu ceva timp în urmă jandarm, avem un cumnat care este poliţist, este unchiul lui, şi, în plus, domnul antrenor cu care face fotbal este poliţist”, a mai explicat mama lui Yannis.